Gönderen Konu: Asus tp200sa  (Okunma sayısı 2368 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Asus tp200sa
« : 15 Ekim 2016, 17:34:31 »
Merhaba arkadaşlar,
Masaüstü bilgisayara zaten sahibim taşınabilir bir cihaz arıyorum. Bu ürünün batarya performansı çok yüksek ve benim işimi görecek seviyede bileşenlere sahip,
amacım bu makineyi alıp üzerine linux mint + openbox kurup python, c, html, css çalışmak istiyorum. 920TL civarında alınabiliyor. Sizce paramı çöpe mi atmış olurum. Beklentilerim dediğim gibi  python, c html, css ve bunun gibi dilleri çalışmak ve bu dillerden birşeyler üretmek. Böyle bir şey deneyeniniz oldu mu? İnternette araştırdım windows 10 yüklü geliyor makine ve insanlar performansından pek memnun değiller. Sanırım kullananların beklentileri yüksek.
Ağırlığı 1.2 kg. taşıması oldukça kolay. Asus'un sitesinde 8 saat pil ömrü diyor ama 10 saat götürdüğünü söyleyenler var. Sanıyorum linux mint + openbox ile 10 saati ben de görürüm. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, bu cihazı ya da celeron işlemcili başka bir netbook'u kullanan varsa lütfen bilgilendirin beni.
Hatta daha da fazlasını yapmak isteyen netbook sahibi arkadaş olursa
Göndereceğim python programını (özgür yazılım) çalıştırıp çıktısını bana yollarsa işlemci hakkında daha elle tutulur bir fikrim olur. Bir nevi küçük bütçeli bençmark olur.  : D :D
İyi çalışmalar, iyi forumlar