Gönderen Konu: Linux'tan Windows Kurtarmak  (Okunma sayısı 5362 defa)

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Linux'tan Windows Kurtarmak
« : 25 Kasım 2016, 20:38:17 »
Arkadaşlar merhaba

Bilgisayarıma geçende Windows 10 kurmuştum diğer hardiske Windows XP kurmak istedim, tıpkı Windows 10 kurulumunda olduğu gibi Linux kurulu olan harddiski bağlantısını söktüm ama Windows 10 kurulu olan harddiski sökmedim (yok canım Microsoft o kadar ök.. olamaz dedim, aptallığa bak), sonra bilin ne oldu?

kurululumda hatalar verdi ben bununla deneme yanılma yöntemleri uygular iken; örnek C diskine Windows XP kurmak istiyorum D diskinde de Windows 10  kurulu. İşte bu kurulum hata bocalamaları, sistem yeniden başlatmalar sırasında C diskinde XP kurulmak üzere iken; işletim sistemi kurulumu otomatik yeniden başlatma sırasında  ben C diskine tıladığımda D diskinde kayıtlı olan Windows 10 açılıyordu.

Sonraki denemelerimde Windows XP hata verdi beni çıkmaz sokağa soktu.

Verdiği hata şu: windows could not start because the following file is missing or corrupt:

<Windows root>/system32/hal.dll.

Merak eden olursa manzara şu:

https://www.youtube.com/watch?v=jvMkt9fkHCI

bu hata yüzünden Windows 10 açılmıyor, ben C diskine kurulum yapma işlemi yaptım D diskindeki Windows 10 açılmıyor, XP kurmaya giriştiğim harddiske Gpart ile format atmaya yeltendim (ayrılmış 3 MB alan var dokunamıyorum), bu harddiskin bağlantısını söktüm USB bellekteki XP kurulum dosyalarını sildim, sonuç değişmedi (adam ağır psikopat manyak çıktı rıza baba baksana; Linux Mint forumda Windows sorununu anlatıyor :) )

Ne kadar önemlidir bilmem ama ben yine de belirteyim; Windows XP kurulumu için USB bellek kullandım

Bu başlığı buraya açmamın sebebi Linux'da Windows kurtarma programı varmış, bu konuda sizlerden yardım rica ediyorum

Son olarak: Eğer Windows programcılarından birine denk gelirsem; hedef gösterilmiş örneğin C diskine kurulum yaparken diğer diskteki işletim sistemlerine zarar vermeyi sağlayan kodu yazmayı nasıl becerdiler? Bunu soracağım çok merak ediyorum özel çaba sarf etmeden bunu başarmak imkansız!

Makina dilini bilmem kodlama ve programlama bilmem ama bunlar şu kafayla mı programlıyor: işletim sistemini kurulması için hangi sürücüyü görüyorsan hepsine dadan!

Adres hedef gösteriyorum var mı ötesi? işletim sisteminin hangi sürücüyü yüklemek istediğimi soruyor ama buna rağmen gene de diğer hardisklere de dadanıyor bu harddisklerdeki işletim sistemlerini bozuyor!

Her babayiğin harcı değildir böylesi yüzsüz utanmaz arlanmaz umarsız pişkin olmak!

Bahsettiğim XP evet eski bir iletim sistemi  ama Microsoft'un yükseliş döneminin son işletim sistemi.  Sonrası ise tekel olmasına rağmen 7 ve sonrasında düşüş yaşadı.

Ben profesyonel programcı değilim ama bunun normal olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yok, araba mühendisi de değilim ama kimse bana direksiyonsuz araba satamaz!

Youtube'da videoları var araştırırsanız görebilirsiniz adam Ebay'dan kutusunda dokunulmamış Amiga 1000 bilgisayar satın almış, kutu açarken, kurulum yaparken detaylı videosunu çekmiş, ve adam arkadaşıyla sohbet ederek güle güle keyifle Workbench işletim sistemini kuruyor, elemanın elinde birkaç kurulum disketi var, sırasıyla onları takıyor kurulum için çok az bekliyor ve 5 dakika sürede kendiliğinden Workbench kuruluyor, Amiga 1000 1985 yılının bilgisayarı.

2016'da Windows 10 kurmak için diğer işletinm sistemi olan (Linux Mac os) hardiskleri ve USB bellekleri sökmek zorunda kalıyoruz!

Birde Windows 2 kurulum videosu var :)

Youtube'daki çatlaklardan biri eski donanım ve işletim sistemleriyle videolar çekiyor, bunları yaparken çatlak espriler yapıyor. Baştan belirteyim eleman Windows için gerekli kodları kafadan yazacak kadar bilgili ve SSD'ye Windows 2 kurmaya başlıyor ilk başta Windows'un yaşattığı sorunları espilerle geçiştirse de bir süre sonra ciddileşiyor. Sonra öyle saçma sapan hatalar alıyor ki adam iyice zıvanadan çıkıyor; "buna inanamıyorum buna inamıyorum!" krizleri geçirmeye başlıyor videoyu sonuna kadar izlemedim ama bu Windows 2 kurulum videosu  her biri 1.5 saatlik 4 videodan oluşuyor!
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 21:34:33 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux'tan Windows Kurtarmak
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2016, 20:46:36 »
Windows çökmüş olsa dahi Linux üzerinden Windows'un kurulu olduğu disklere erişip önemli belgelerinizi yedekleyebilirsiniz., sonrasında Windows kurulumunu yeniden yaparsınız. Windows'un kurulu olduğu diski formatladıysanız daha önce [member=8]Butterfly[/member] 'ın forumda kurtarma işlemi için sunduğu bir kaç öneri vardı ona bakabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2016, 21:23:13 »
Windows çökmüş olsa dahi Linux üzerinden Windows'un kurulu olduğu disklere erişip önemli belgelerinizi yedekleyebilirsiniz., sonrasında Windows kurulumunu yeniden yaparsınız. Windows'un kurulu olduğu diski formatladıysanız daha önce [member=8]Butterfly[/member] 'ın forumda kurtarma işlemi için sunduğu bir kaç öneri vardı ona bakabilirsiniz.

Öncelikle şu anda sadece Linux kullanabiliyorum ve Windows 10'u USB bellekten kurmuştum ve bu kurulum dosyalarını USB bellekten silmiştim.

Zaten Windows 10 kurulu olan harddiskte XP kurulum hatası alıyorum (İşte buna Microsoft mucizesi diyorlar bebek!  :) oh ya beybi işletim sistemi yapıldı mı işte böyle yapılır!).

Butterfly arkadaşın Windows kurtarmayla ilgili yazdıklarına nasıl ulaşabilirim ki?
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 21:30:57 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2016, 21:31:07 »
Tabii ki, forumda ki arama butonunu kullanarak ulaşabilirsin :)

bknz  örnek arama : veri kurtarma

QPhotorec, Linux İçin Veri Kurtarma Uygulaması (Photorec GUI)

Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2016, 21:55:42 »
Tabii ki, forumda ki arama butonunu kullanarak ulaşabilirsin :)

bknz  örnek arama : veri kurtarma

QPhotorec, Linux İçin Veri Kurtarma Uygulaması (Photorec GUI)

!!?? ne veri kurtarması!!??

Ya sadece başlığa bakarak içeriği okumadan cevap yazıyorsunuz yada aramıza kara kedi girdi!

Windows kurunca papaz mı olduk? :)

gir kendin araştır bul gibi bugün git yarın gel macerası kokusu alıyorum

Linux'u bırakmadım ki gene hergün Linux'u kullanmaya devam ediyorum

Ben Windows kurtarma ile ilgili sorunuma veri kurtarmayla alakalı araştırmaya yönlenme kendi başının çaresine bak davranışınızdan ne düşünmem gerekiyor?

Başkaları tarafından daha önce defalarca cevaplanmış en basit konuda bile verilen cevaplar farklı yardımcı olmak üzerine iken hiçbirinde git kendi başına yap diye başından savıldığını görmedim.

Ben konuyu veri kurtarma ile alakalı değil Windows kurtarma ile ilgili olarak konu açmıştım :)

benim ki  Windows 10'un önüne Xp engeli duruyor yeni benim durum genelden farklı.

« Son Düzenleme: 25 Kasım 2016, 22:36:16 Gönderen: LinuxMİnt »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #5 : 25 Kasım 2016, 22:53:02 »
Açıkçası Windows kurtarma hakkında bilgim yok malesef, uzun yıllardır windows dahi kurmadım, bu sebeple verilerini kurtarıp windows kurulumunu tekrar yapabilirsin önerisinde bulunmuştum zaten. Kimseyi başımızdan savdığımız yok elbette, öyle bir niyetimiz olsa en başında bu forumu kurup insanlara yardımcı olmazdık değil mi ?

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #6 : 25 Kasım 2016, 23:04:06 »
Açıkçası Windows kurtarma hakkında bilgim yok malesef, uzun yıllardır windows dahi kurmadım, bu sebeple verilerini kurtarıp windows kurulumunu tekrar yapabilirsin önerisinde bulunmuştum zaten. Kimseyi başımızdan savdığımız yok elbette, öyle bir niyetimiz olsa en başında bu forumu kurup insanlara yardımcı olmazdık değil mi ?
Bir bileni bekleyeceğiz o zaman  :D

Çevrimdışı LinuxMİnt

• Çaylak Penguen
  • **
    • mehmet akın
« Yanıtla #7 : 02 Aralık 2016, 21:25:14 »
Cevap yok mu?  :'(