Selamlar,
Linux'u ortalama ana sistemde 2 yıldır falan kullanıyorum. Ubuntu, Mint, OpenSuse vs.. gibi dağıtımlar kullandım. Her konuda olduğu gibi insanlar kendilerini ihtiyaçlar doğrultusunda geliştiriyor. Sistemimin üzerine bir ide kurmam ve belli başlı temel komutları bilmem bir çok işimi görüyor. Onun harici bi hata ile karşılaşsam genelde çözümünü buluyorum. Fakat bu, hatalarda yazan hata kodunu google'a kopyalamamla gerçekleşiyor. Zira burda sorun yaşamış bir insan foruma yazdığında bende google'da arıyorum ingilizcem yeterse cevap veriyorum yetmezse bende arkadaşla cevabı bekliyorum. Ama yinede hatanın ne kaynaklı olduğunu ( cinsine bağlı ) ve nasıl oluştuğunu tam idrak edemiyorum. Sonradan sebebi yazılsada bende somut birşey oluşmuyor. Tabiki bunun için bir tecrübe gerekir fakat illaki bununda bir yolu var. Bir süre sonra linux benim için windows gibi bir hal alıyor

o anlattıkları linux özgürlüğünü ucundan yaşadığımı düşünmüyorum.
Peki bunun yolu nedir

Sistem yönetimi dökümanları , ileri seviye linux dökümanları okusamda burada bir arkadaş wifi kartımı tanımadı diyince donup kalıyorum. Yeni bi dağıtımı sistemde kurmaya çalıştığımda bir hata olsa çözümü farklı yollardan buluyorum. Pekte anlamıyorum açıkcası. Yani öğreniyorum ama hantallık yapıyorum.
Çok uzattım kusura bakmayın

Bu anlattıklarım normal mi ? Öğrenirken sizler nası bir yol izlediniz. Hata okumak, log okumak nedir. İlla gerçek bir işe girdiğimizde mi bazı şeyler açıklığa kavuşacak ? Yazma sebebim sadece verimli çalışmadığımı düşündüğüm için dikkate alıp cevap verirseniz mutlu olurum. İyi günler