Linux Mint'in hangi masaüstü ortamı ile gelen versiyonunu kurdunuz o da önemli, cinnamon eski makinelerde pek iyi performans vermiyor, gerçi performansla ilgili bir şey dememişsiniz.
Linux ödevler için oldukça uygundur, libreoffice var, yazıcı konusunda pek sorun çıkarmıyor, hatta bugüne kadar sorun yaşayıp çözemeyen görmedim.
Linux Mint'in çok güzel bir forumu var burada, bir çok sorunun cevabı eski konularda mevcut, arama sonucunda sorununuzu bulamazsanız konu açabilirsiniz, cevap gelebilir.
Xp kesinlikle önermem, okuldaki derslerden dolayı visual Studio kullanmak zorunda olduğum için dual boot yapıyordum, her yerinden sorun akıyor, windows a 98 ile başlamış birisi olarak windows xp ile tanışmam gerçekten benim için çok büyüleyici bir duyguydu ancak geçmişin o büyüsünü bozmak pek olmadı, zamanında sorunsuz dediğimiz o xp şimdi hiç olmadık yerde sorun veriyor, sistem şişiyor geçen gün bir gireyim dedim, mavi ekran hatası verdi. Windows 7 ye bile destek kesilmesi yakınken windows xp kullanıp bilgisayara eziyet etmek pek akıl kari iş değil, linux'un hafifliği ve stabilitesine alışınca windows u özel bir programınız olmadığı sürece aramıyorsunuz,
Tercih yine sizin, özgür yazılım manifestosu insanlara bunu dayatmaz
Windowsla ilgili desteği maalesef burada bulamazsınız, windows xp kurmanın linux ile uzaktan yakından alakası yok.
İyi seneler, güzel vakitler