E o kadar da düşük değilmiş başta.Sanırım yanlış birşeyler yaptınız istemeden.Zaten çökme ile tty ye düşmeniz bunu gösteriyor.
Şöyle ki,Linux'ta kullanılan API olan OpenGL DirectX karşısında hep bir adım geriden geldi.Bu yüzden AMD,Google,Valve gibi daha birçok firmanın da desteği ile Vulkan ortaya çıktı ve halen geliştirilmekte.
DirectX'in tekelleşmesini önlemek adına atılan bu adım meyveleri veriyor.Yeni oyunlar ve yeni oyun motorları Vulkan destekli,şu an Android'in en son versiyonu olan 7.0'da Vulkan ile çalışıyor.OpenGL yavaş yavaş terkediliyor.
Vulkan hem Windows hemde Linux hem de Android'de çalışıyor.Ve Vulkan destekli bir oyun(Dota2)Linux üzerinde Windows'taki Vulkan versiyonundan daha stabil ve performanslı çalışmakta.
Valve Microsoft'un W10,XboxOne ile kurmaya çalıştığı kapalı düzene karşı(W10 ve Xbox One kendi magazalari var)bir misilleme yaptı.Etkisi şu anda çok anlaşılmasa da platformlar arasında bir sınırlama yapılamayacağı mesajını verdi.Zira Nintendo'nun yeni Switch'i dahi Vulkan kullanmakta.
Sadece Windows'a ve konsollara çıkan Doom 2016 OpenGL yanında Vulkan'da kullanmakta.Bakın bu videoda Linux üzerinde GTX1070 ekran kartı ile Wine üzerinde oynanmakta.Resmi desteği olmayan bir oyun bu şekilde performans gösteriyor.Ben gayet umutluyum Vulkan'dan.
[youtube]https://youtu.be/AWZvwhwT1Sk[/youtube]
Sadece geliştiricilere biraz zaman vermek lazım.Yıllarca Microsoft sistemlere has Directx Api ile uygulama yazmış kitlelerin bir anda yeni sisteme geçişi tam anlamıyla halletmesini ummak biraz hayalcilik olur.
Daha bugün Github'da açık kaynak AMD sürücüsü için Deus Ex:Mankind Divided'da yüzde 70 performans artışı sağlayan patch Mesa'ya eklendi.
Linux bugüne kadar oyunla uzaktan yakından alakası olmayan,server pazarında tam hakimiyeti bulunan ama oyun eksikliği nedeni ile son kullanıcıya hitap etmeyen bir sistemdi.Yavaş yavaş değişmekte.
Tekrar sizin soruna dönecek olursak,dediğim gibi aslında aldığınız değerler kötü de değilmiş başta.