Gönderen Konu: [Çözüldü] linuxu silemiyorum  (Okunma sayısı 4672 defa)

Çevrimdışı 2byzlats

• Çok Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] linuxu silemiyorum
« : 11 Ocak 2017, 15:41:02 »
merhabalar. çoğu kişi gibi bende linuxa merak sardım ve kurdum. biraz kullandım gayet iyi fakat bir elimiz windowsa mahkum olduğundan windowsa dönmek mecburiyetindeyim. bilgisayarı kardeşime vereceğim çünkü. lenovo g50 bilgisayarım. usb den boot edemiyorum. diirek işletim sistemini açıyor. usbde windows 8 yüklü kuramıyorum boot edemiyorum bir türlü. bir çözümü varmıdır ?

Mesajlar Birleştirildi.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2017, 15:58:31 Gönderen: 2byzlats »

Çevrimdışı _X_

• Çaylak Penguen
  • **
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: Amd
Ynt: linuxu silemiyorum
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2017, 16:10:48 »
merhabalar. çoğu kişi gibi bende linuxa merak sardım ve kurdum. biraz kullandım gayet iyi fakat bir elimiz windowsa mahkum olduğundan windowsa dönmek mecburiyetindeyim. bilgisayarı kardeşime vereceğim çünkü. lenovo g50 bilgisayarım. usb den boot edemiyorum. diirek işletim sistemini açıyor. usbde windows 8 yüklü kuramıyorum boot edemiyorum bir türlü. bir çözümü varmıdır ?

Mesajlar Birleştirildi.

Merhabalar,

Boot edemiyorum derken biosa giremiyormusunuz ? Netten baktığımda sizin marka modelinde sarj girişinin yanında ufak bir tuş mevcutmuş kapalıyken ona 2 kez basmanız gerekiyormuş.

Çevrimdışı 2byzlats

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2017, 16:13:56 »
Linuxuda bu şekilde kurmuştum o ufak tuşa basarak boot menüsünden usb yi seçip kurdum. Fakat şimdi usb de wndows 8 yüklü aynı işlemi yaptığımda boot edemiyorum usb yi direk linux açılıyor

Mesajlar Birleştirildi.
Başka bir windows sürümü indirerek boot ettim fakat harddisk ntfs biçiminde olmadığı için kuramıyorum. Ubuntu indirip usbye yazdırsam. Usbden açıp hardisski tamamen formatlasam sorun çözülürlmü ?
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2017, 23:52:58 Gönderen: 2byzlats »

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2017, 11:31:23 »
bios ayarları ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Lenova G50 ile ilgili forumlardan biraz araştırma yapmakta fayda var. Ben çok zorlandığımda teknik servisi arıyorum. Sağolsunlar yardımcı oluyorlar.

:)
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2017, 14:13:20 »
Windows'u kurabilmek için, Linux'u çalışan DVD/USB ile çalıştırıp ext formatındaki diskleri ntfs/fat olarak değiştirip biçimlendirmeniz gerekiyor.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı 2byzlats

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2017, 14:54:28 »
Windows'u kurabilmek için, Linux'u çalışan DVD/USB ile çalıştırıp ext formatındaki diskleri ntfs/fat olarak değiştirip biçimlendirmeniz gerekiyor.

Dediğiniz gibi yapıp sorunu çözdüm

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2017, 15:49:32 »
Sorun çözüldüyse eğer, başlığı etiketlemenizi rica edelim, 

Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...