Gönderen Konu: root girişi ve user grubunun ip değiştirememesi  (Okunma sayısı 3045 defa)

Çevrimdışı ftpd

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI
  • İşlemci: Intel
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.

İki sorum olacak...
Birincisi root kullanıcısına arayüzden nasıl girebilirim?
İkincisi ise user olarak atadığım kullanıcının ethernet kartının ayarlarını değiştirme yetkisini nasıl kısıtlarım?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: root girişi ve user grubunun ip değiştirememesi
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2017, 14:43:34 »
MDM ayar yöneticisinde root olarak girişi etkinleştireceğiniz bir seçenek mevcut. Buradan gerekli etkinleştirmeyi yapı ve giriş ekranında ESC tuşuna basın, böylece kullanıcı adını serbestce girebilirsiniz. Kullanıcı adı olarak root ve şifre olarak sistemi kuraraken belirledğiniz şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Standart kullanıcı ağ ayarlarını değiştiremez.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ftpd

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2017, 15:25:23 »
MDM ayar yöneticisinde root olarak girişi etkinleştireceğiniz bir seçenek mevcut. Buradan gerekli etkinleştirmeyi yapı ve giriş ekranında ESC tuşuna basın, böylece kullanıcı adını serbestce girebilirsiniz. Kullanıcı adı olarak root ve şifre olarak sistemi kuraraken belirledğiniz şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Standart kullanıcı ağ ayarlarını değiştiremez.

O seçenek nerede? Yazabilirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı own

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2017, 21:10:21 »
System Setting + Administration + Login Window + Options tabinda "Allow root login" isaretlerseniz sorununuz cozulecektir.
Sistem Ayarlari + Yonetim + Giris Penceresi + Ayarlar + Root girisine izin ver gibi birsey olmasi lazim turkce versiyonlardada tam emin degilim.