Gönderen Konu: İntel Turbo Boost Hakkında  (Okunma sayısı 4839 defa)

Çevrimdışı reackles

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Lİnux Mint 18.1 Cinnamon 64-Bit
İntel Turbo Boost Hakkında
« : 08 Şubat 2017, 14:30:45 »
İyi günler. İşlemcim turbo boost teknolojisi desteklediği halde 2.50 ghz den yukarıyı göremiyorum TLP VE cpu fregi kurdum ancak ne kadar araştırsamda ilgili bi konu bulamadım turbo boostu aktif etmenin bir yolu var mı acaba?

İşlemci: İntel Core  i7-4700MQ CPU

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: İntel Turbo Boost Hakkında
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2017, 14:55:22 »
Oncelikle bunu gozlemleme sansiniz biraz dusuk.Nedeni ise,Turbo Boost bildigim kadariyla belirli cekirdek sayisini destekleyen uygulamalarda atil cekirdeklerin kapatilip kalanlarin frekansinin artmasi yolu ile olur.

Biosta ayari vardir,onu acmayi da ihmal etmeyin.Bunun icin herhangi bir program yuklemenize gerek yok.İslemci otomatik olarak yapiyor bunu.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı reackles

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Lİnux Mint 18.1 Cinnamon 64-Bit
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2017, 16:14:27 »
Oncelikle bunu gozlemleme sansiniz biraz dusuk.Nedeni ise,Turbo Boost bildigim kadariyla belirli cekirdek sayisini destekleyen uygulamalarda atil cekirdeklerin kapatilip kalanlarin frekansinin artmasi yolu ile olur.

Biosta ayari vardir,onu acmayi da ihmal etmeyin.Bunun icin herhangi bir program yuklemenize gerek yok.İslemci otomatik olarak yapiyor bunu.
Hocam  intel_pstate'i açınca turbo boost çalışmaya başladı 3.40 ları görebiliyorum tekrar fakat bu seferde cpu-freg kullanamıyorum ikisini bir arada kullanmanın bir yolu var mı acaba?

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2017, 16:19:17 »
Hocam  intel_pstate'i açınca turbo boost çalışmaya başladı 3.40 ları görebiliyorum tekrar fakat bu seferde cpu-freg kullanamıyorum ikisini bir arada kullanmanın bir yolu var mı acaba?

Bilmiyorum açıkçası.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!