Gönderen Konu: MATE'de Caja dosya yöneticisi yerine Cinnamon'un Nemo dosya yöneticisini nasıl?  (Okunma sayısı 3652 defa)

Çevrimdışı koraskaan_

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ubuntu-mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: ati
  • İşlemci: intel
arkadaşlar farklı bir bölümde açmış olduğum konu üzerine konunun buraya taşınması önerisi üzerine konuyu birkezde burda sormak isterim..
sorum şu şekildeydi..!
**cinnamon sağ klik menüsü ve theması çok tatlı olmuş aynısını mate uygulayabilirmiyiz. en azından thema uygulanmasa dahi sağ klik özelliğini o şekilde düzenleyebilirmiyim yada ordakini mate ye uygulayabilirmiyim?

arkadaşın vermiş olduğu  cevap ise şu şekilde..!
**Sağ tıklama menüleri dosya yöneticileri ile ilgilidir. MATE, Caja dosya yöneticisini, Cinnamon Nemo dosya yöneticisini kullanır. MATE masaüstünde Nemo dosya yöneticisini kullanmak mümkün olabilir, MATE masaüstü bölümüne yeni konu açılması  gerekiyor.

--** şimdi bu mümkünmüdürarkadaşlar..?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürederim..

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
Synaptic paket yöneticisine "nemo" yazıp, kurmayı deneyebilirsiniz.

Ya da aşağıdaki komutla kurabilirsiniz.
Kod: [Seç]
sudo apt-get install nemo

Çevrimdışı koraskaan_

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ubuntu-mint
  • Masaüstü Ortamı: gnome
  • Grafik Kartı: ati
  • İşlemci: intel
Bağımlılıklarıyla birlikte yükledim şimdi bunu kalıcı olarak nasıl ilave edebilirim,
başlangıca nemo diye yazdım ve her her yeniden başlama sonrası açılışta home penceresi açılıyor, pencere açılmadan işleme nasıl devam edebilirim, yada farklı bir yöntemi varmı bilinen yada çözümleyebileceğimiz..?