Arkadaşlar merhaba, geçenlerde gezinirken
https://elementary.io/tr/ şöyle bir işletim sistemine denk geldim, yorumları okudum gayet güzel hafif ve stabil olduğundan bahsedildi. Denemek istedim fakat sistemi yüklemem gerekiyor yada en kötü flash ile boot etmem gerekli.
Şimdi docker diye bir uygulama var, linux container kullanarak bize sanallaştırma sunuyor, yani sanallaştırırken işletim sistemini tekrardan kurmuyor, varolan linux çekirdeğini merkez alıyor onun üstünden türetiyor ne varsa.(Yanlışım varsa düzeltin lütfen).
Şimdi şöyle birsey yapamaz mıyız ? atıyorum ubuntu dağıtımlarını (mesela mint) ayrı birer container olarak inşa etsek biz biligisayarımızı açarken hangi ubuntu dağıtımını kullanmak istiyorsak onun containerı ile başlatsak daha güzel olmaz mı ? çünkü ben minte atıyorum 20 GB yer ayırıcam baska sisteme 15 GB derken benim 35 GB masrafım var. 10 GB çekirdek olsa bu çekirdeğin üstüne 10 GB'lik mint containerı eklesem, istediğim zamanda diğer sistemin 5 GB'lik containerı eklesem calıstırsam daha az maliyetli ve pratik olmaz mı ? böyle bişey mevcut mu değilse yapılması için nasıl bir yol izlemeliyiz.
Teşekkür ederim.