Gönderen Konu: Türk Arama Motoru  (Okunma sayısı 8168 defa)

Çevrimdışı dolor

• Yeni Penguen
  • *
  • mermer kafa
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon sarah
  • Grafik Kartı: ati radeon 4500/5100 m
  • İşlemci: intel core i3 cpu 2.53 ghz
Ynt: Türk Arama Motoru
« Yanıtla #15 : 07 Mart 2017, 21:00:12 »
Bu tür konularda çok geç kaldık, umarım en yakın zamanda kaliteli birşeyler ortaya çıkartılır, Google bizi her taraftan sarmış durumda, arama yaparken zaten çoğu kişi Google 'ı kullanıyor, bilgisayarda Chrome tarayıcısı, telefonda Android, mail yolarken Gmail, bir web sitesine girince Analytics, kısacası adım adım her yerde bizi takip ediyor.

taklip edince ne oluyor acaba ? seni alıp pazarlara mı koyuyor ?  Bazen ters algı yaratıyorsunuz.

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
« Yanıtla #16 : 10 Mart 2017, 02:18:49 »
Bu tür konularda çok geç kaldık, umarım en yakın zamanda kaliteli birşeyler ortaya çıkartılır, Google bizi her taraftan sarmış durumda, arama yaparken zaten çoğu kişi Google 'ı kullanıyor, bilgisayarda Chrome tarayıcısı, telefonda Android, mail yolarken Gmail, bir web sitesine girince Analytics, kısacası adım adım her yerde bizi takip ediyor.
kimsenin sizi takip ettiği yok anca twitter, pinterest, Google+ v.s. ile takip eden olur... uçmayın...  ::)

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #17 : 10 Mart 2017, 10:29:43 »
kimsenin sizi takip ettiği yok anca twitter, pinterest, Google+ v.s. ile takip eden olur... uçmayın...  ::)

Konu başlığından sapıyor gibi, ama herkesin kendi düşüncesi. Bana göre hiçbir sorun yokken bir başkası bu kayıtlardan rahatsızlık duyuyor olabilir ki yerli arama motorunun da bilgileri hükümetlere vermeyeceğini kimse iddia edemez. Cem Yılmaz'ın dediği gibi Pentagon'da sen konuşuluyorsun emin ol  :)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #18 : 11 Mart 2017, 12:15:35 »
Doğru, kimse bizi bireysel olarak takip etmeye uğraşmaz. Ancak son yıllarda ortaya çıkan büyük veri kavramı da görmezden gelinemez. Bizlerden toplanan verilerle oluşturulan büyük veriyi kimlerin ne amaçlarla kullanacağı/kullandığı da muamma.

Çevrimdışı alper

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18.1 Serena x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.2
  • Grafik Kartı: Nvidia GT 840m 2GB
  • İşlemci: Core i7 4510U 2.00 GHz
« Yanıtla #19 : 23 Mart 2017, 02:54:37 »
reklamlarla bizi bunaltmayacaksa kullanılır. örneğin incelediğimiz bir telefonun günlerce köşelerde yanıp sönmesi vs.
Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi; bilmez ki sorsun, bilse sorardı.