Gönderen Konu: [Çözüldü] Diskleri parçalara ayırmak - Format sonrası bazı belgelerin korunması  (Okunma sayısı 3154 defa)

Çevrimdışı adnan358

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnemon
  • İşlemci: intel
Arkadaşlar merhaba,  yine bir soru ile karşınızdayım. Bilgisayarıma Linux yüklerken diskleri parçalara ayırdım, 1. diski "/" dizinine 2. diski ise "/home" dizinine bağladım.
Buradaki amacım Windowsta kullandığımız gibi C: ve D: olarak ayırmaktı. Bilgisayarımı açtığımda  Bilgisayar ikonun altında 2 tane disk gözüküyor birisi Dosya Sistemi adında, diğeri ST9500325AS adında.
Dosya sistemine tıkladığımda "/" dizinini açıyor, diğer diske tıkladığım zaman ise Konum bağlanamadı, Dosya bağlanamıyor hatası alıyorum.
Şimdi sorum şu disk bölümlendirmesini yanlış mı yaptım ? ben bu diskleri nasıl C: ve D: şeklinde kullanabilirim, herhangi bir format işlemin verilerimin kaybolmaması için ne yapmalıyım.

Teşekkür ederim şimdiden.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2017, 13:12:03 Gönderen: adnan358 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
C: olarak tabir edilebilecek kısım kök dizindir, D: olarak tabir edilecek kısım /home dizinidir. Yani kullanıcı av dizinii ve altındaki dizinlere kopyaladığınız her şey D: olarak tabir ettiğiniz bölümde depolanır.

Konum bağlanamadı sorunu görmezden gelinebilecek bir bug, forumda bununla ilgili konular mevcut, kök dizine "Dosya Sistemi", kullanıcı dizinine "Ev Dizini" altından ulaşacaksınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı adnan358

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnemon
  • İşlemci: intel
C: olarak tabir edilebilecek kısım kök dizindir, D: olarak tabir edilecek kısım /home dizinidir. Yani kullanıcı av dizinii ve altındaki dizinlere kopyaladığınız her şey D: olarak tabir ettiğiniz bölümde depolanır.

Konum bağlanamadı sorunu görmezden gelinebilecek bir bug, forumda bununla ilgili konular mevcut, kök dizine "Dosya Sistemi", kullanıcı dizinine "Ev Dizini" altından ulaşacaksınız.

Herhangi bir format durumunda ise Kök dizine format atmam veri kaybına sebep olmayacaktır bu sayede sanırsam ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Evet, kök dizini biçimlendirdiğinizde kullanıcı ev dizinin bulunduğu bölüme dokunmazsanız, burada depolanmış kullanıcı verilerine bir şey olmaz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]