Gönderen Konu: Cinnamon İçin Gece Modu  (Okunma sayısı 3944 defa)

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Cinnamon İçin Gece Modu
« : 14 Nisan 2017, 22:58:40 »
Yanlış bilmiyorsam Gnome Shell masaüstü ortamına böyle bir özellik gelmişti. Cinnamon için de böyle bir şey ayarlama imkanımız var mı ya da geliştiricilerin böyle bir planı var mı? Gece olduğunda Cinnamon koyu renkli temalara dönse, gündüz olduğunda tekrar açık renkli temalara geçse güzel olurdu.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: Cinnamon İçin Gece Modu
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2017, 21:43:50 »
Şu sıralar bu özellik çok rağbet görüyor. Cep telefonunda kullanıyorum. Windows 10 Creators güncellemesi ile geldi bilgisayarda pek alışkın değilim zaman içinde telefondaki kendini benimsetir diye düşünüyorum. Mint sonraki sürümde bu özelliği es geçmeyeceklerdir.

10-15 güne yeni sürüm yenilik ve değişiklikleri duyurulur. En çokta MacOS tema ve yazı kalitesinde değişikler süper olur.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2017, 21:45:08 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2017, 21:01:43 »
Bu özellik Flux ya da Redshift'ten daha farklı bir şey mi yoksa bu uygulamaların entegre bir alternatifi mi?

Cinnamon 3.4 ile buna benzer bir özellik gelir mi bilmiyorum. Aşağıdaki bağlantıdan [Feature Request] etiketi ile özellik isteği talebinde bulunulabilir.

https://github.com/linuxmint/Cinnamon/issues
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2017, 22:30:38 »
Flux ile Redshift'in ne olduğunu bilmiyorum. Arama motoruna sordum ama işe yarar pek fazla bilgi bulamadım.

Gnome Shell'de bu özelliğe Night Light denilmiş. Bu özellik etkinleştirildiğinde anladığım kadarıyla monitör göz yormayan bir renk paletine geçiyor. Bu özelliğin hangi saatler arasında devreye gireceği kişi tarafından ayarlanabiliyor ya da otomatik ayar seçiliyor ve sistem internetten gün doğumu ile gün batımı saatlerini öğrenip ona göre kendisi ayarlanıyor. Burada bununla bir görsel var.

Cinnamon'da bu iki farklı şekilde yapılabilir. Ya tüm ekran göz yormayan farklı bir ışık tonunda görüntü verir ya da en azından tema ve duvar kağıdı geceleri değişebilir, mesela Mint-Y Dark teması geceleri kendiliğinden devreye girebilir.

Verdiğiniz adrese bakacağım, eğer daha önce önermemişse bu konuda bir öneride bulunacağım.