Gönderen Konu: Linux Mint (Ubuntu) ile Linux Mint Debian Edition Arasındaki Farklar Nelerdir?  (Okunma sayısı 3570 defa)

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • ATI Mobility Radeon HD4570
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo T6500
Merhabalar.
İki yıldır Linux Mint Mate kullanım tecrübem var, fakat 18. sürüm ile beraber ufak sorunlar yaşadım. Aslında 17.3 ile son derece memnundum. Onun öncesinde Ubuntu ve türevlerini (Xubuntu, Lubuntu) kullandım.
Şu an da LMDE 2 Mate'yi denemek istiyorum. Zorlanır mıyım? Netbook kullanıcısıyım. Sistemimden beklentim kararlı, hafif, sorunsuz olması. Sorun çıkarmadan çalışması. LMDE'nin Linux Mint'e göre bana bu noktada artıları olur mu?
Ve bundan bağımsız olarak iki dağıtım arasındaki farklar nelerdir? Bu konuda doyurucu bir açıklamaya maalesef ulaşamadım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
Size de zahmet verdim. Ben bu başlıkları aramada bulamamıştım.
Çok teşekkür ediyorum. Sanırım daha hızlı bir sistem. Daha kararlı olduğu noktasında şüphe yok inşallah? Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Evet Ubuntu tabanlı Linux Mint'e göre LMDE daha hızlı, uzun süredir hata düzeltmeleri aldığı içinde daha kararlı olduğu söylenebilir. Ama Ubuntu tarafındaki paket çeşitliliği ve PPA depoları gibi imkanları Debian tabanlılarda bulamazsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
Evet Ubuntu tabanlı Linux Mint'e göre LMDE daha hızlı, uzun süredir hata düzeltmeleri aldığı içinde daha kararlı olduğu söylenebilir. Ama Ubuntu tarafındaki paket çeşitliliği ve PPA depoları gibi imkanları Debian tabanlılarda bulamazsınız.

Anlıyorum, dedikleriniz beni LMDE 2'ye yönlendiriyor. Çok teşekkür ederim.