Gönderen Konu: Linux Mint 17.3'ün Destek Süresi Bittikten Sonraki Durumu  (Okunma sayısı 2342 defa)

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • ATI Mobility Radeon HD4570
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo T6500
Merhabalar. Geçen hafta açtığım bir konuda Linux Mint 17.3 kullanırken yaşamadığım pek çok sorunu 18.x ile yaşadığımı belirtmiş ve LMDE2 konusunda sizlerden yardım istemiştim. Fakat LMDE2 de sorunuma çare olmadı.
Linux Lite 3.4 denedim ve sorunun sürdüğünü gördüm. Linux Mint 17.3'te ise en ufak bir sorun yok.
Tekrardan 17.3'e dönsem, ve çok uzun süre bu tabanı kullansam, LTS süresi bittikten sonra (2019 Nisan) artık destek verilmeyen bir Linux Mint bana nasıl sorunlar yaşatabilir? Veya sorun yaşatır mı?
Artık bu durumlardan sıkılmış durumdayım ve uzun süredir Ubuntu tabanlı dağıtımlar kullandığımdan alıştığım çevreden uzaklaşmadan kararlı, sorunsuz ve hızlı bir dağıtımla uzun süre sıkıntısız çalışmak istiyorum. Açıkçası yeni bir bilgisayarım yok, Asus EEEPC-1011CX netbook kullanıyorum, bozulmadan da yenisini almak istemiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 17.3'ün Destek Süresi Bittikten Sonraki Durumu
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2017, 20:56:01 »
Linux Mint 17.x serisi Nisan 2019 yılına kadar, güvenlik güncellemesi ve kritik güncellemeler almaya devam edecek, bu tarihten sonra herhangi bir güncelleme almayacak. Bu destek süresi bitiminden sonra, sistemin güvenlik zaafiyetlerine karşı savunmasız kalabileceği sonucunu doğuracaktır.

Not : Yaşadığınız sorunlarla ilgili yeni konular açabilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı trityum

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • ATI Mobility Radeon HD4570
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo T6500
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2017, 09:15:35 »
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Yaşadığım soruna hiçbir şekilde çözüm bulamadım, bu forumda da çözüm aradığım bir sorundu. Ubuntu-Debian ailesinden bir işletim sistemi kullanmak istediğim için bu dağıtımları biraz kurcaladım. Lubutu ve Ubuntu Mate kusursuz çalışıyor. Sanırım -mecburen- yoluma Lubuntu ile devam edeceğim.
Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2017, 10:29:00 »
Rica ederiz, bu durumda konuyu kilitleyelim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]