Gönderen Konu: Cinnamonda Özelleştirdikten Sonra Gizli Ekran Yırtılması  (Okunma sayısı 4156 defa)

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
Linux Mint da  Cinnamonda  biraz özelliştirme yaptığımda ekranda gizli dalgalanma olmaya başlıyor. Kazam uygulamsıyla farkettim. Ne yapıyorum derseniz panel ekleme veya paneli üste taşıma .panele uygulmalr ekleme yaptığımda bunlar oluyor. Cinnamonu resetlediğimde gene değişmedi. Ekran kartını hem sahipli hemde açık kaynaktan yüklediğim de bununla karşılaştım.
https://www.youtube.com/watch?v=uERKFQDVb-4&feature=youtu.be
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2017, 17:10:37 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamonda Özelleştirdikten Sonra Gizli Ekran Dalgalanması
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2016, 12:47:18 »
Linux Mint 18'de Nvidia Prime yöntemi ile harici ekran kartını kullandığınızda yırtılma sorunlarının çözümü şu an için yok. Bunu daha önce forumda konuşmuştuk. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6236.msg39667#msg39667

Intel GPU seçiliyken ekran yırtılması olmaması için bağlantıdaki öneri denenebilir. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6601.msg41517#msg41517
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
Ynt: Cinnamonda Özelleştirdikten Sonra Gizli Ekran Yırtılması
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2017, 17:32:58 »
Linux Mint 18 de özelleştirme yaptıktan sonra yırtılma olurken 18.1 ve 18.2 beta de artık direk gizli yırtılmalar oluyor. Normal kullanırken ekran da gözükmüyor ama Kazam gibi ekran görüntüsünü alan uygulamalarda farkadeliyor.
 Aylinux ve Mebis işletim sistemini geliştiren Cihan Aktaş'ın kullandığı masaüstü Cinnamondur ve tanıtım videolarında aynı sorunu görüyorum. Youtube videoların yorumunda kullandığı iki bilgisayarında intel ekran kartı kullandığını yazıyordu.
 Sonra yakınlarda harika bir dağıtımla (Feren OS) karşılaştım. Geliştiriciler Linux Mint 18.1 Cinnamon'u alıp kendilerine göre özelleştirip görsellik ve uygulaması bol ve güzel bir ürün oluşturmuşlar. USB den deneyeyim dedim gene aynı yırtılma. Can Cinnamon 3.x serisi benim bilgisayarda bir türlü kalıcı olmadı. Bende hep  17.3'e döndüm.
Bu geçen zaman zarfında buna kalıcı bir çözüm bulundu mu üstadım?
Not.: Yukarıdaki önerilerinizi o zaman uyguladığımda düzelmeğini söylemek isterim.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2017, 20:35:51 Gönderen: Trust »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2017, 23:35:34 »
Ubuntu 16.04 tabanında Nvidia Prime kaynaklı yırtılma sorununun Cinnamon Masaüstü ile alakası yok. Bumblebee kullandığınızda böyle bir sorun yaşamıyorsunuz.

Intel GPU'da bu sorunun çözümü var ve basit.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2017, 13:44:22 »
Alıntı
Bumblebee kullandığınızda böyle bir sorun yaşamıyorsunuz.

Linux Mint 18.2 Cinnamon'u kurduktuntan sonra Bumblebee'yi sorunsuz kurdum ama gizli ekran yırtılmasında değişen bir şey olmadı.

Burdaki ve burdaki  önerileri denedim malesef olumsuz