Arkadaşlar tamam sorunu nihayet zar zorda olsa çözebildim.
Önce woeusb adlı programla(bir konuda görmüştüm ismini) , windows 10 orjinal iso dosyasını usbye yazdırdım.
2.Usb ile başlatıp windows onar dedim. Oradan Komut istemini açtım. Komut satırında şu kodları yazdım
bootsec /fixmbr
bootsec /fixboot
bootsec /RebuildBcd
3.Komuttan sonra, program windows 10'un eksik olduğunu ve eklememi ister misin tarzında soru sordu. (Y) diyip devam ettim. Windows 10'u ekletebildim.
Benzer sorunu yaşayanlar bu aşamaları yaparsa windows 10'u ekletip olayı çözebilir, beni sorarsanız benim olayım burada bitmedi. Çünkü ben yine bir yanlış daha yaptım.
Windows 10'u başlatmama rağmen, mavi ekran veriyordu. Bende çözümü, sistem geri yüklemede aradım.
Sistem geri yükleme, bitdefender programının ayarını bozdu oda windowsun sistem dosyalarında kaydı vardı. onu silmedi sadece önyüklemesini sildi.
Buda windows 10'u her başlattığımda , bitdefendere ait sistem dosyasının bozuk olmasından dolayı hata veriyordu.Tabi dosyanın bitdefendere ait olduğunu bilmeyi bırakın, başlatılamama nedeninin bir yerdeki dosya olduğundan haberim bile yoktu.
Usb'yi tkaıp onardan, başlangıç onarmayı açtım. Başlangıcı onaramadı. Ama log dosyası kaydetti bi yere neden onaramadığını gösteren nitelikte. Sonra komut satırından o log dosyasını açtım.
gzflt.sys önyükleyici kritik ... diye bir bozuk uyarısı verdi.
Ben bunu başta windows dosyası sandım, ona göre araştırdım. Dedim en iyisi , usb de var , linuxun kurulu olduğu hddden , linuxu silip yeni bir windows kurayım. Böylece oradanda hem daha rahat araştırırım hem diğer yereldisktan asıl windows dosyalarına ulaşırım, hemde bahsettiği dosyayı , geçici windowstan kopyalayıp orası ile değiştiririm dedim.
Her neyse devam ettim. Baktım, gzflt.sys dosyası geçici windowsun dosyalarında yok. Belliki windows dosyası değil. Ne bu peki? bunu kaldırdım. Tekrar denedim yine aynı hata.
Sonra araştırdım bitdefender başlığı altında ilişkilendirilmiş bu dosya.
Sonra oradan jeton düştü, sistem geri yükleme esnasında bitdefenderin kaldırılacağını söylüyordu. Demek tam kaldıramamış.
bu dosyanın bitdefendere ait olduğunu gördükten sonra, bu ulaşmak istediğim windowstan bitdefenderi tamamiyle kaldırmam lazımdı ama windowsu başlatamıyordum. Napıcağımı şaşırdım.
Sonra bi sitede safemode yazısını gördüm, jeton yine düştü. "Tabi ya, güvenli mod, güvenli modda başlatabilirsem, güvenli modda hiçbir uygulama çalıştırılmıyor asıl windows dosyaları çalıştırılıyor" diyip baştan başlattım.
Başta sordu hangi işletim sistemi diye, işte bozuk olan diyip oradan güvenli modu açtım.
Bitdefenderi tamamiyle kaldırdım. Ve mutlu son, nihayet dosyalara hiçbirşey olmadan, windowsa ulaştım.
Her şey yerli yerinde.