Gönderen Konu: debian 9 wireless sorunu  (Okunma sayısı 2338 defa)

Çevrimdışı alpyesilgul

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
  • Dağıtım: debian
  • Masaüstü Ortamı: kde
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: intel
debian 9 wireless sorunu
« : 05 Şubat 2018, 17:41:52 »
Merhabalar öncelikle
ben çok yeni bir linux kullanıcısıyım debian forum sitelerinden cevap gelmedi umarım sizler bana yardımcı olabilirsiniz gerçekten çok araştırdım ama yapamıyorum wireless kartımın driveri yüklü fakat ağlar görünmüyor bunlarda çıktılar
Kod: [Seç]
lspci : 03:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 30)

enp2s0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 192.168.1.21  netmask 255.255.255.0  broadcast 192.168.1.255
        inet6 fe80::56ab:3aff:fe3c:1b85  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether 54:ab:3a:3c:1b:85  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 2167602  bytes 3151814324 (2.9 GiB)                                                                                                                                         
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0                                                                                                                                             
        TX packets 1452534  bytes 102455245 (97.7 MiB)                                                                                                                                         
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0                                                                                                                             

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536                                                                                                                                                   
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0                                                                                                                                                       
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>                                                                                                                                           
        loop  txqueuelen 1  (Local Loopback)                                                                                                                                                   
        RX packets 1128  bytes 92088 (89.9 KiB)                                                                                                                                                 
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0                                                                                                                                             
        TX packets 1128  bytes 92088 (89.9 KiB)                                                                                                                                                 
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0     
lütfen yardmcı olursanız cok sevinirim

Düzenleme: Kod etiketi
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2018, 23:08:11 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: debian 9 wireless sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2018, 09:55:14 »
Size de merhaba.

inxi ve lshw paketini yükleyip, ardından aşağıdaki komutların çıktılarını da paylaşınız.

[warning]Ağ / Internet / Network ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar[/warning]

Not: Yazım kuralları forum kurallarımız arasındadır, lütfen yazım kurallarına özen gösterelim. İmla ve Yazım Kuralları
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı alpyesilgul

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
  • Dağıtım: debian
  • Masaüstü Ortamı: kde
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: intel
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2018, 13:08:48 »
Gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim aklıma yapabilecek hiçbir şey gelmiyor araştırdığım bütün yolları denedim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2018, 13:35:23 »
Önceki mesajda istenenleri paylaşmadıkça yardımcı olamayız.

Ve ayrıca, lütfen mesajlarınızda yazım kurallarına özen gösteriniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]