Gönderen Konu: [Çözüldü] Virtualbox Kullanılamıyor rc=-1908  (Okunma sayısı 4292 defa)

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
[Çözüldü] Virtualbox Kullanılamıyor rc=-1908
« : 09 Aralık 2017, 17:59:37 »
Merhaba, Mint 18.1 Cinnamon kurdum, devamında Virtualbox'ı kurdum fakat uygulama açılmasına rağmen bir türlü ne vbox ne iso dosyaları ile bir sistem açamıyorum sürekli hata veriyor . Galiba kernel ile alakası var Mint'i ilk kurduğumda ses problemi vardı bu yüzden halihazırda olan kerneli 4.13.0-17-generic  güncelledim.  Yüklemeyi hem terminal üzeirinden (apt install virtualbox-qt) hemde sitesinden indirdiğim .deb üzerinden yaptım sonuç aynı. Mevcut kernel ile oynamadan bu hatanın altından kalkamaz mıyım acaba?

« Son Düzenleme: 09 Aralık 2017, 21:50:21 Gönderen: maxim »
I. Turgenyev

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Virtualbox Kullanılamıyor rc=-1908
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2017, 19:29:59 »
Depodan kurduğunuz Virtualbox ile ilgili paketleri kaldırıp, aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde güncel sürümü kurmayı deneyebilirsiniz.

[info][Nasıl] Virtualbox Güncel Sürüm Depo Ekleme ve Kurulumu[/info]

Not: Depodaki sürüm çekirdek modülü güncel çekirdekler için derlenemeyebilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
Ynt: Virtualbox Kullanılamıyor rc=-1908
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2017, 21:50:08 »
Depodan kurduğunuz Virtualbox ile ilgili paketleri kaldırıp, aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde güncel sürümü kurmayı deneyebilirsiniz.

[info][Nasıl] Virtualbox Güncel Sürüm Depo Ekleme ve Kurulumu[/info]

Not: Depodaki sürüm çekirdek modülü güncel çekirdekler için derlenemeyebilir.

İşe yaradı hocam çok teşekkür ederim, son olarak sormak istediğim Virtualbox direk Linux üzerinde çekirdek ile mi işlem yapıyor yani buradan her Virtualbox kerneli her çekirdek ile çalışmaz sonucu çıkıyor gibi.
I. Turgenyev

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: [Çözüldü] Virtualbox Kullanılamıyor rc=-1908
« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2017, 22:57:53 »
vboxdrv Virtualbox için çekirdek modülü oluyor. Depodaki uygulama sürümü 5.0.40 yani görece eski bir sürüm ve güncel çekirdek ile derlenirken, güncel çekirdek için gerekli düzeltmeleri yapılmamış olduğu için (sadece böyle olduğunu öngörüyorum) vboxdrv sürücü modülü oluşturulamıyor. Basit bir güncelleme ile bu sorun büyük ihtimalle basit bir yama ileride çözülecektir. Elle ekleyerek Virtualbox deposundan kurduğunuz sürüm ise, daha yeni bir sürüm olduğu için güncel çekirdekler için Virtualbox modülü oluşturulmasında sorun olmamıştır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]