Gönderen Konu: Usb bellek boot edilmiyor.  (Okunma sayısı 3377 defa)

Çevrimdışı Gencer.altan

• Çok Yeni Penguen
  • *
Usb bellek boot edilmiyor.
« : 29 Ocak 2018, 14:33:13 »
Öncelikle merhaba,
Linux mint 18.3 iso dosyasını indirdim, iso dosyasını sha256 ile kontrol ettim. Rufus, Unetbootin ve en sonunda Etcher programları ile usb belleğe yazdırdım.  Fakat usb belleği boot ettiğim zaman ekranda sadece alt tire (_) yanıyor. Başka hiçbir şey olmuyor. Bios'dan pek anlamam ama quiet boot ve securty boot u devre dışı.
Önceki leptopumda hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Windows ortamında kurulum için gerekli dosyayı çalıştırdım fakat yeniden başlattığımda windows nedeniyle sorun yaşadım.
Leptop marka ve modeli : Hometech HT C14M

Çevrimdışı Kaan282

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: İntel 5500 ve nvidia gt 940 m
  • İşlemci: İ 5 5200 u
Ynt: Usb bellek boot edilmiyor.
« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2018, 15:23:01 »
Iso dosyası 32 bitlik ise flas ile format yapmazsın birde flas en az format atması için 4 gb lık flasa yüklemen lazım bios ile ilgiliyse pc açılırken del tuşuna basarak bios ayarlarını yapabilirsin.

Çevrimdışı Gencer.altan

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2018, 17:52:37 »
Iso dosyası 32 bitlik ise flas ile format yapmazsın birde flas en az format atması için 4 gb lık flasa yüklemen lazım bios ile ilgiliyse pc açılırken del tuşuna basarak bios ayarlarını yapabilirsin.
iso dosyası 64  bit, flash bellek 16 GB, önceki bilgisayarımda yaptığım bütün bios ayarlarını yaptım fakat hala bir değişiklik yok ekranda sadece _ var.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2018, 21:03:45 »
Sistemi uyumluluk kipi ile başlatmayı deneyebilirsiniz, forumdaki kurulum rehberinde nasıl yapılacağı mevcut.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]