Gönderen Konu: [Çözüldü] 2 pc arası yazıcı ve dosya paylaşımını yapamıyorum  (Okunma sayısı 3108 defa)

Çevrimdışı matti342001

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvdia gtx 550 ti
  • İşlemci: quad core
merhaba 2 pc arası yazıcı ve dosya paylaşımını yapamıyorum ofisimde 2 pcdede linux 18.3 slvia cinnamon var pcnin biri win10 la birlikte kullanıyorum ne windowsla nede linuxmintlerde paylaşım yapamadım samba yükledim yine olmadı forumdada linuxtada yeniyim yardımlarınızı bekliyorum..
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2018, 12:47:37 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: 2 pc arası yazıcı ve dosya paylaşımını yapamıyorum
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2018, 09:58:59 »
Dosya paylaşımı için Nemo dosya yöneticisinin eklentisi mevcut, bu eklenti yardımıyla dosyalarınızı paylaşabilirsiniz. Bunun için dizine sağ tıklayıp "Paylaşım Seçenekleri"ni açın ve yönlendirmeleri uygulayın.

Yazıcı paylaşımını yapmak için menüden aratarak "Yazıcılar"ı açın ve buradan yazıcınızı seçip sağ tıklayarak paylaşıma açabilirsiniz.

Ayrıca Cups arayüzünden de yazıcıları paylaşıma açabilirsiniz, arayüze şu bağlantıdan erişebilirsiniz. localhost:631/admin

Bununla ilgili aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1693.0
http://www.koraykey.com/?p=4149
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=28397
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı matti342001

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2018, 12:08:24 »
samba yüklememe gerek varmı sag tuş paylaş dedigimde bu hatayı veriyor

Samba'nın testparm uygulaması 1 hatası ile geri döndü: Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
rlimit_max: increasing rlimit_max (1024) to minimum Windows limit (16384)
WARNING: Ignoring invalid value 'share' for parameter 'security'
Error loading services.

az önce arkadaşın win 10 bilgisayarına baglandım fakat parola korumalı paylaşım kapalı oldugu haldeyken parola istedi ag parolasını girdikten sonra baglanabildim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2018, 15:47:05 »
Samba ile ilgili yaptığınız düzenleme hakkında ayrıntılı bilgi veriniz. Yapılandırma dosyasından kaynaklı bir sorun olabilir.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı matti342001

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2018, 17:24:41 »
hocam yardımların için teşekkürler bilgisayarlardan birine format attım 18.3 mate yükledim şimdi paylaşıyorum diger bilgisayardanda görüyorum fakat şifre ve kullanıcı adı diyor yada anonim diyor şifre ve kullanıcı adını nasıl bulucam yada ayarlıyacam...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2018, 21:05:43 »
Lütfen forum içi yazışmlarda yazım kurallarına özen gösterelim. İmla ve Yazım Kuralları

Dizini paylaşıma nasıl açıyorsunuz? Samba yapılandırma dosyasını elle mi düzenliyorsunuz?

Eğer kurulu değilse aşağıdaki komutla caja-share eklentisini kurmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt install caja-share
Sonra dizine sağ tıklayıp "Paylaşma seçenekleri"ni açınız. Buradan gerekli ayarları yapabilirsiniz. Mesela dizine misafir erişimine izin verebilirsiniz.

Çevrimdışı matti342001

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2018, 12:44:46 »
selam hocam iki pc yide formatladım birbirlerini görüyorlar caja shareyi kurdum sambayı kurdum paylaşacagım klasöre sag tuş özellikler yapıp paylaşım seçeneklerinden paylaşıyorum tüm izinleri falan açıp misafir iznide verip yanlız her klasöre baglanmıyor kimisine şifreli kimisine şifresiz girebiliyorum yazıcılara baglanamıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2018, 14:34:06 »
Size de selam, lütfen önceki mesajdaki yazım kuralları ile ilgili hatırlatmayı gözönüne alabilir misiniz?

Aşağıdaki komutun çıktısını bakalım.

Kod: [Seç]
dpkg -l | grep samba
Bağlanmayan dizinler nerede bulunuyor, paylaşaım yapabildiğiniz dizinlerden farkı nedir?

Yazıcı paylaşımı ile ilgili önerileri/bağlantıları incelediniz mi? Yapamadığınız bir husus var mı?

Çevrimdışı matti342001

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2018, 14:37:27 »
ii  python-samba                                2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        Python bindings for Samba
ii  samba                                       2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        SMB/CIFS file, print, and login server for Unix
ii  samba-common                                2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              all          common files used by both the Samba server and client
ii  samba-common-bin                            2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        Samba common files used by both the server and the client
ii  samba-libs:amd64                            2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        Samba core libraries

çıktı bu şekildedir.

Mesajlar Birleştirildi.

Mesajlar Birleştirildi.
mtf@mtf1 ~ $ dpkg -l | grep samba
ii  python-samba                                2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        Python bindings for Samba
ii  samba                                       2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        SMB/CIFS file, print, and login server for Unix
ii  samba-common                                2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              all          common files used by both the Samba server and client
ii  samba-common-bin                            2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        Samba common files used by both the server and the client
ii  samba-libs:amd64                            2:4.3.11+dfsg-0ubuntu0.16.04.12              amd64        Samba core libraries
mtf@mtf1 ~ $

bu diger bilgisayarın çıktısı dizinler ev dizininde biri resimler digeri müzik birine girerken digerine şifre şstiyor ve girmiyor yedek diskim D üzerinden de yapıyor aynısını yazıcıya baglanbildim fakat yazdırmıyor agyazıcısını seçip yazdır dedikten sonra %18 kalıyor...
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2018, 15:44:34 Gönderen: matti342001 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2018, 17:29:02 »
CUPS arayüzünden yazıcı paylaşımını da açtınız mı?

Giriş sağlanamayan dizinden paylaşımı kaldırıp yeniden paylaşıma açmayı deneyebilirsiniz.

Not: Lütfen yazım kurallarına özen gösteriniz. İmla ve Yazım Kuralları
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2018, 17:33:59 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı matti342001

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2018, 12:25:28 »
iyi pazarlar resimdeki yere nerden giriyoruz bilmiyorum fakat denetim merkezindeki printer sekmesinden baglan butonu vardı ordan halledebildim sorunumu yazıcıyı agdan çalıştırabildim paylaşımıda iki bilgisayardada 1 er klasör paylaşımda oda o şekilde halloldu yardımlarınız için teşekkür ederim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2018, 12:47:21 »
[member=5417]matti342001[/member] , neden yazım kurallarına ısrarla uymadığınızı anlamıyorum, bu sebeple iletileriniz moderasyon kapsamına alındı. Daha önce de altını çizdiğimiz şu hususu yeniden belirtelim.

12- Kimseden dilekçe yazar gibi yazmasını beklemiyoruz, ancak dilimize lütfen biraz sahip çıkalım.

Sorun çözüldüğü için konu etiketlendi ve kilitlendi.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2018, 12:49:42 Gönderen: Butterfly »