Gönderen Konu: Nvidia cuda sürücülerini kaldırmak! [Çözüldü]  (Okunma sayısı 3836 defa)

Çevrimdışı Neptunmavisi

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia onboard 7025
  • İşlemci: AMD
Merhaba,

Laptop'umda Nvidia cuda sürücülerini kurmak zorunda kaldım, Laptop açılmamıştı, Restart yapıp Bios'tan onboard intel ekran kartını devreye koydum böylelikle laptopumu açabildim. Nvidia ekran kartımı kullanabilmek için Nvidia Cuda sürücülerini kaldırmalıyım, Nasıl kaldırabilirim? Eğer kaldırırsam sistem çökermi?

Sistem özellikleri;
Kod: [Seç]
Kernel: 4.8.0-53-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0                                   
           Desktop: Cinnamon 3.4.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) dm: lightdm Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2018, 21:02:12 Gönderen: Neptunmavisi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Nvidia cuda sürücülerini kaldırmak!
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2018, 20:08:38 »
Çıktılara bakalım.

[warning]Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar[/warning]

Ayrıca cuda ile ilgili kurulumu nasıl yaptığınız hakkında bilgi paylaşınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Neptunmavisi

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2018, 20:30:56 »
$ dpkg -l | egrep 'nvidia|bumblebee|primus|prime|virtualgl|fglrx'ii  nvidia-384                                  384.111-0ubuntu0.16.04.1                                amd64        NVIDIA binary driver - version 384.111
ii  nvidia-cuda-dev                             7.5.18-0ubuntu1                                         amd64        NVIDIA CUDA development files
ii  nvidia-cuda-toolkit                         7.5.18-0ubuntu1                                         amd64        NVIDIA CUDA development toolkit
ii  nvidia-opencl-dev:amd64                     7.5.18-0ubuntu1                                         amd64        NVIDIA OpenCL development files
ii  nvidia-prime-applet                         1.0.6                                                   all          An applet for NVIDIA Prime
ii  nvidia-profiler                             7.5.18-0ubuntu1                                         amd64        NVIDIA Profiler for CUDA and OpenCL

Cuda kurduğum komutlar.

cat /proc/driver/nvidia/version
sudo apt-get install nvidia-cuda-toolkit
nvcc --version
nvidia-smi
cat /proc/driver/nvidia/version
 sudo reboot

Mesajlar Birleştirildi.
Burdaki çözüm ingilizce anlatılmış, nasıl uygulayabileceğim hakkında yardımcı olabilirmisiniz? Evet translate.google.com ile çevirmek kolay, fakat doğrusunu yapabilmek için sizlere danışayım dedim.

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/994466/how-to-uninstall-cuda-toolkit-and-cudnn-under-linux-/
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2018, 20:40:13 Gönderen: Neptunmavisi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2018, 20:47:31 »
Neden tüm çıktıları paylaşmadınız?

Aşağıdaki komutla nvidia ile ilgili paketleri kaldırmayı deneyiniz.

sudo apt-get purge nvidia*
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Neptunmavisi

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2018, 20:52:14 »
Çift ekran kartlı laptop kullandınızmı?
Laptop'ların kendi içlerinde farklı mimarileri olabiliyor, Bendeki Laptop "Lenovo B580" Hem onboard intel ekran kartına, hemde harici Nvidia ekran kartına sahip, Bu laptoptaki özellik; Hem Çift ekran kartı kullanılabilir, hemde Nvidia kapatılıp, sadece Onboard intel kullanılabilinir. Bu tüm laptop'larda böyle değil, Mesela Dell 5559'da Harici ekran kartını kapatamıyorsunuz.
Şu anda Nvidia Disable, İntel Enable, dolayısıyla İntel'in verilerini paylaşmam biraz anlamsız olabilirdi.

Mesajlar Birleştirildi.

Aşağıdaki komutla nvidia ile ilgili paketleri kaldırmayı deneyiniz.

sudo apt-get purge nvidia*

Teşekkürler, Bu kod ile bütün Nvidia sürücüleri kaldırmış oldum.
Konu "Çözüldü" olarak düzeltilmiştir.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2018, 21:03:05 Gönderen: Neptunmavisi »