Gönderen Konu: [Çözüldü] Arch Linux HP LaserJet 1020 Yazıcı Yazdırmıyor  (Okunma sayısı 5246 defa)

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
KDE kullanırken çalışan yazıcı Budgie'ye geçince çalışmaz oldu. Gerekli driver kurulu, yazıcımı CUPS tanıdı, Yazıcının da kurulumu yapıldı herşey tamam ancak yazdır butonuna bastığımda önce yazdırılıyor diye bildirim geliyor sonra yazdırıldı diye bildirim geliyor ama yazıcı yazdırmıyor :) Var mıdır bir hal çaresi ?

Kod: [Seç]
$ lsusb
Bus 002 Device 004: ID 03f0:2b17 Hewlett-Packard LaserJet 1020
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2018, 19:53:00 Gönderen: JihXela »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Arch Linux HP LaserJet 1020 Yazıcı Yazdırmıyor
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2018, 19:48:52 »
Kurulu değilse hplip paketini kurmayı deneyiniz. Eğer paket kurulu ise aşağıdaki komutla yapılandırmayı yapmayı deneyebilirsiniz. Öncesinde, ekliyse "Yazıcılar"dan mevcut yazıcıyı kaldırınız.

hp-setup -i
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2018, 23:10:07 »
Dağıtım tabanlı sorunları olabildiğince yansıtmamaya çalışacağım çünkü aynı sorunu Linux Mint altında da yaşadım(KDE'de çalışıyor, Cinnamon'da çalışmıyor.).

Hem HPLIP(hplip + hplip-plugin(AUR)) sürücüsüyle hem de foo2zjs(yazıcım için tavsiye edilen sürücü) sürücüsüyle yazıcıyı kurdum. İki sürücü de sorunsuz bir şekilde yazdırma işlemini gerçekleştirdiğini iddia ediyor ancak iki sürücüden de çıktı alamıyorum. QT'nin başarıp da GTK+'ın başaramadığı nedir acaba?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2018, 23:36:53 »
Dağıtım ya da masaüstü ile ilgili olmayabilir, hplip QT temelli bir uygulama olduğu için KDE masaüstünde gerekli ya da önerilen paketler kurulu geliyordur. Aşağıdaki komutla eksik ya da hatalı paketler tespit edilerek kurulabilir.

sudo hp-check
Komutun çıktısındaki aşağıdaki kısımlar eksik ya da önerilen paketler hakkında bilgi verir.

Missing Required Dependencies

Missing Optional Dependencies

Not: HP 1025 yazıcımız Cinnamon masaüstü ve hplip ile sorunsuz çalışmakta.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2018, 08:30:56 »
"hp-check" yardımıyla eksik bağımlılıkları yükledim. "foo2zjs" sürücüsünün "hplip-plugin" sürücüsüyle çakıştığını öğrendim. "foo2zjs" sürücüsünü kaldırdım. Bilgisayarım yazıcımı tanıdı. Sürücü ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Adding print queue to CUPS:
Device URI: hp:/usb/HP_LaserJet_1020?serial=JL1QCQ8
Queue name: HP_LaserJet_1020
PPD file: drv:///hp/hpcups.drv/hp-laserjet_1020.ppd
error: Channel write error
error: An error occured: Device I/O error
error: Firmware download is Failed.

Biraz araştırma yaptım. "hplip-plugin" sürücüsü HP Laserjet 1020 yazıcısında düzgün çalışmıyormuş. Yani "foo2zjs" sürücüsüne ihtiyacım var ama geliştirici, bu sürücüyü Arch Linux ile kullanmayın diyor :( Ne yapmalıyım?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2018, 12:27:26 »
Komutların çıktısına bakalım. Hp-plugin mürekkep seviyesi vb. için gerekli diye biliyorum, sıradan çıktı alma işlemleri için gerekmiyor.

sudo hp-check
hp-plugin

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2018, 13:01:10 »
Hocam foo2zjs sürücüsüyle yazıcıyı çalıştırmayı başardım. Bunu yaparken de çekirdekle uğraşıyordum biraz :) sonucu tahmin etmek pek zor değil... Solus önerir misiniz? Bu arada konu kilitlenebilir.

Düzenleme: Madem diğer dağıtımlar bölümündeyiz bende Solus'da yazıcıyı nasıl çalıştırdığımı söylemek istiyorum. Basitçe internetten gerekli ppd dosyasını indirip ayarlardan yazıcı kurulumunu yapıp ppd'yi seçtim. Bu işlem toplam 10 dakika sürdü. Aynı problemi hem Arch Linux'da hem de Solus'da çözmüş olduk. Arch Linux'da da foo2zjs'nin sürücüsünü "hp-setup" dan seçerek yapılıyor.
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2018, 17:07:36 Gönderen: JihXela »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 18 Şubat 2018, 18:49:34 »
Geri bildirim için teşekkürler. Konu başlığını etiketlerseniz, konuyu kilitleyebiliriz.

[warning]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.[/warning]