Gönderen Konu: Laptop açılmama, ağ ve bilgisayar kasma sorunu  (Okunma sayısı 1892 defa)

Çevrimdışı fx

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.8.8.
  • Grafik Kartı: NVIDIA GM107M [GeForce GTX 860M]
  • İşlemci: Intel i7
Laptop açılmama, ağ ve bilgisayar kasma sorunu
« : 17 Mart 2018, 23:01:05 »
İyi günler arkadaşlar,
  6 aydan uzun süredir çok aktif olmasada Linux Mint kullanıyorum. 3 hafta önce 18.1 Serena'dan 18.3 Slyvia sürümüne yükseltme yaptım.
 Daha öncedende Mint'in yanına kurulu Ubuntu vardı. Güncellemeden sonra Ubuntu'yu silip, Mint'i için daha geniş bir alan elde etmeye çalıştım. Zorlansamda
 sonunda diski genişlettim. Genişletmeden önce imaj almıştım. Aldığım imajı geri yükledim ve sorunlarım burada başladı. En son ve can sıkıcı sorunumdan başlayarak
 sorunlarımı yazmak istiyorum.

1-) Güncellemeden sonra kablolu bağlantıda sorun yaşıyordum. Onu düzeltmek için uğraşırken kablolu bağlantıda network manageri komple kaldırmıştım.
 Network-manageri geri getirdim fakat bu seferde kablolu ve kablosuz ağlar gözükmüyordu ama internete girebiliyordum. Ağları görebilmek için 
/etc/NetworkManager/NetworkManager.conf dosyasındaki ifupdown managed seçeneğini True yaptım. Şuan internete girebiliriyorum. Evet iş  burda ilginçleşiyor ethernet kablosunu takmadan bilgisayar açılmıyor. Örneğin bilgisayarı kapattım açıyorum eğer ethernet kablosu bağlı değilse giriş ekranında Mint logosunda kalıyor ve diğer alt terminallere erişemiyorum. Ethernet kablosunu takıyorum ve giriş ekranı açılıyor.

2-) Bilgisayarın kapağı kapattığımda uykuya geçiyor. Geri açtığımda uyanıyor fakat bu seferde internet bağlantım gidiyor(kablosuz ve kablolu). Yeniden başlatmam gerekiyor.

3-) Masaüstünde bir klasörün yerini değiştirmeye çalıştığımda klasörü sürüklerken bilgisayar kasıyor, klasör yavaş yavaş sürükleniyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Laptop açılmama, ağ ve bilgisayar kasma sorunu
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2018, 16:23:40 »
Size de iyi günler. [member=5530]fx[/member] aynı başlık altında birden fazla soru ve sorun hakkında konuşmuyoruz. Lütfen konu açarken ve mesaj gönderirken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili aşağıdaki konumuzu inceleyiniz. Her sorun için uygun bölümlerde ayrı ayrı konu açınız. Bu başlık kilitlenmiştir.

[warning] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]