Gönderen Konu: React OS  (Okunma sayısı 3057 defa)

Çevrimdışı Greydeath

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1 & Manjaro 18.0.4
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: NVIDIA GF108 [GeForce GT 420]
  • İşlemci: Intel Core i5-2500
React OS
« : 21 Mart 2018, 18:53:00 »
linux dağıtımlarını incelerken exe tabanlı dosyaların çalıştırılması için yapılan bir dağıtım projesi olarak react OS dağıtımını gördüm. Bu bizi exe çalıştırmasında Microsoft windows bağımlılığından kurtarabilir mi? Taban olarak kernel mi kullanıyor? Aramalarımda türkçe kaynak bulamadım. Kendi sitesinde bile türkçe dil bölümü yok. 
« Son Düzenleme: 21 Mart 2018, 22:22:51 Gönderen: Greydeath »
Knoppix live CD, Pardus Live CD, Suse Linux Live CD
Ubuntu(Notebook), Linux Mint(Bilgisayar)

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ynt: React OS
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2018, 00:17:22 »
Bir linux dağıtımı Linux Çekirdeğini kullanır. Aksi takdirde linux dağıtımı olmaz..

Bir işletim sisteminin GNU, GPL ve sonrası lisanslarla dağıtılmış olması onu Linux dağıtımı yapmaz.

Pekala windows ve linux kerneli ve bilindik diğer sistemler dışında donanımı tanıyan ve onu kullanılabilir hale getiren başka yazılımlarda (İşletim sistemi) olabilir. Yazılabilir.

Kimler tarafından yürütülüyor tam amacı nedir bilmiyorum. Linux veya BSD olmayan ancak windowsun yapabildiklerini yapan buna karşın virus vb. zayıf olduğu noktalardan kurtulmuş bir alternatif yapmak olabilir amaçları. Linux veya BSD gibi genel olarak ücretsiz olarak değilde windowsa göre daha cazip fiyatlarla piyasaya sunabilirler. Böylelikle windows tekelini daha ciddi biçimde kırıp windows gibi olan windowsta çalışan her uygulamayı çalıştıran bir alternatif amacı olabilir.

Sizce iyi mi olur ? Bu ayrı bir konu. Bu konuda bir şeyler karalamak lazım.
« Son Düzenleme: 23 Mart 2018, 00:33:18 Gönderen: minteger »