Gönderen Konu: Laptopta yavaşlık hk.  (Okunma sayısı 2999 defa)

Çevrimdışı Esu

• Çok Yeni Penguen
  • *
Laptopta yavaşlık hk.
« : 03 Ocak 2015, 18:49:30 »
Merhaba arkadaşlar.

Laptopu alalı 4 ay oldu, win 8'di aldığımda ve film izlerken,youtube da müzik dinlerken falan takılmalar oluyordu. Linux mint kurdum, şimdi biraz daha iyi fakat yine yavaş geliyor. Tabii ki de araştırıp kurdum. Bir yorum da adam 2000 yılında ki laptopuna yüklediğini ve hiç kasmadığını yazmış, bunun gibi yorumları görünce hemen kurasım geldi. Sonuçta yeni nesil laptop kurarsam uçar dedim ama sonuç ortada :D Saçma sapan takılmalar oluyor falan anlam veremiyorum.

Herhangi bir destek yardım, her türlü seçeneğe açığım :) Teşekkürler.

Laptop : Asus X552E
                 Onboard anakart ve ekran kartı
                 AMD E1 Essential işlemci
                 4gb Ram
                 500gb hdd

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Laptopta yavaşlık hk.
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2015, 22:44:47 »
Öncelikle aşağıdaki şekilde sisteminizi güncellemeyi deneyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => 4. seviye güncelleme seviyesini etkinleştiriniz ve sisteminizi güncelleyiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux Çekirdekleri => En son çekirdek (şu an için 3.16.0-28) sürümünü yüklemeyi ve sisteminizi yeniden başlatmayı deneyiniz.

Sorun çözülmezse CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, uçbirimdeki bu çıktıların tamamını kopyalayıp foruma yapıştırarak bizimle paylaşınız.

Kod: [Seç]
inxi -Fx
lspci | egrep 'VGA|Display|3D'
sudo lshw -C display
glxinfo | grep
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]