KDE nin farkını 6 kadar farklı masa üstü yapıp her masaüstü için farklı gereçler ve programı kendi masaüstünde gösterecek şekilde ayar yaptığında anlarsın...
Bende ssd disk kullanıyorum masaüstü pc de. Hiç düşünmedim yani nasıl kullansam diye.
Sende Haaarddisk kullanır gibi kullan işte. Öyle dümdüz kullan yani.
Linux kurulumu yapacaksan kurulumda anlatıldığı yap.
ext4 biçimlendir. swap alanıda ayır. Bence en düz yol bu. swap alanı disklerden performasn elde etmekle ilgili değil. Bir nevi sigorta görevi görür. Bellek yetmediğinde kullanılan yer orası. Belleğin nekadar fazla olsada firefoxta 100 kadar sekme açtığında taşabilir mesela yada bir program gereksiz yere bellek kullandığında. Ayırmak lazım 3-4 bişey.
Bence çoğunlukla boş işler. İnsanları korkutuyorlar. Yok ssd yi şöyle yaparsan ömrü çabuk dolar yok şöyle yaparsan performansı düşer şöyle yaprsan çatlar patlar.i
Allahın hilevel ı, 2 yıldır kullanıyorum çokda memnunum. Performans testi yapmadım hiç gerekte duymadım. Çünkü benim için yeterince hızlı hala. Sessiz sedasız çalışıyor.
Eğer kararsız kalırsan günlerin boşa geçer ve sonunda ilaki birini seçersin. İllaki aksi yönde fikir olur. zaten olmasa kararsız kalmazdın değil mi ?