Uygulamayı sıfırlamak mı istiyorsunuz? Bir uygulamanın kurulum paketlerini kaldırsanız dahi, kullanıcı ev dizinindeki yapılandırma ve kullanıcı dosyaları silinmezler. Kullanıcı ev dizinideki bu yapılandırma dizinini sildiğinizde, kullanıcı verileri ile birlikte tüm ayarlar sıfırlanır. Thunderbird uygulamasının kullanıcı dizini, ev dizini altındaki gizli
.thunderbird dizinidir. Bu dizinin adını değiştirirseniz Thunderbird ayarları sıfırlanır, tabii bununla birlikte kullanıcı verileri de öyle. Bu şekilde veri kaybı yaşanmadan sorunun nedenini araştırabilirsiniz.
Bunun öncesinde sorunun kaynağını tespit etmeye çalışmak daha uygun olabilir. Öncelikle aşağıdaki komutla hangi sürümün kurulu olduğunu öğrenelim.
apt-cache policy thunderbirdAyrıca sorunun nedenini araştırabilmek için Thunderbird uygulamasını aşağıdaki komutla çalıştırınız, böylece uygulama yerel dilde çalışmayacak ve alınan hata mesajları ile hata taraması yapabiliriz.
LC_ALL=C thunderbirdBir de uygulamanın 60'ıncı sürümü çıktı ve henüz depolara girmedi, bu sürümü
buradan indirip, sıkıştırılmış dosyayı çıkartın. Halihazırda Thunderbird çalışıyorsa kapatın ve açılan dizin içindeki
thunderbird dosyasına çift tıklayarak indirdiğiniz sürümü çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Belki güncel sürümde yaşadığınız sorun çözülmüş olabilir.