Gönderen Konu: güncelleme sonrası depolama alanı doluyor  (Okunma sayısı 4099 defa)

Çevrimdışı dorp323

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: pc
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
güncelleme sonrası depolama alanı doluyor
« : 01 Mayıs 2020, 03:39:07 »
merhaba linux mint cinnamon 19.3 tricia 64bit kullanıyorum her güncelleme sonrası depolama alanı doluyor ilk kurduğumda 8gb yer kaplarken şuan 11 gb yer kaplıyor linux . bunu nasıl düzeltirim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: güncelleme sonrası depolama alanı doluyor
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2020, 04:53:19 »
Güncelleme ile gelen paketler, özel bir dizin altında önbellek olarak belirli bir süre saklanır. Sonra belirli bir yapılandırmaya göre otomatik olarak bu paket dosyaları silinirler. Linux Mint'de bu işlem /etc/apt/apt.conf.d/90mintsystem dosyası ile yapılandırılır. İçeriği aşağıdaki gibidir.

APT::Archives::MaxAge "7"; => 7 günden eski paket dosyalarının otomatik silinmesini sağlar.
APT::Archives::MinAge "2"; => 2 günden yeni paket dosyalarının otomatik silinmesini engeller.
APT::Archives::MaxSize "500"; => İlgili arşiv dizininde 500 Mb.'tan fazla dosya olmamasını sağlar.

İsterseniz aşağıdaki komutla tüm paket arşivlerini silebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt clean
Bir de çekirdek hususu var. Bir uygulama güncellenirken, eski sürümünün üstüne yazar. Ama çekirdeklerde durum böyle değildir. Çekirdeklerin yönetimi farklıdır ve yeni/güncel çekirdek eski sürümünün üstüne yazmaz. Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri => Çekirdekleri Temizle... seçeneği ile eski çekirdekleri kolayca silebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2020, 15:49:09 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]