Gönderen Konu: GTX 1650 laptop ekran kartımın driverini driver managerden kurdum, ayarlar boş  (Okunma sayısı 2970 defa)

Çevrimdışı Furkan Baytekin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia geForge GT 630m
  • İşlemci: Intel I5 3210M
Merhabalar. Nvidia GTX 1650 laptop ekran kartımın driverini driver managerden kurdum ancak ayarlar boş görünüyor. Sistemimde AMD R5 3550h işlemci bulunmakta. Boot Settingsten Secure Boot ayarını kapattım. Private ve Public keyleri ve .run uzantılı nvidia driver kurulum dosyasını indirdim. Nouveau yu kapatmak istediğimde aşağıdaki sonuçla karşılaştım:
Kod: [Seç]
echo options nouveau modeset=0 | sudo tee -a /etc/modprobe.d/nouveau-kms.conf; sudo update-initramfs -u
[sudo] password for furkan: 
options nouveau modeset=0
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-5.3.0-53-generic
W: Possible missing firmware /lib/firmware/amdgpu/vega20_ta.bin for module amdgpu
W: Possible missing firmware /lib/firmware/amdgpu/navi10_mes.bin for module amdgpu
Bu dosyaları internetten bulmaya çalıştım ancak bulamadım. Bu eksiklik yüzünden nvidia driverını da kuramıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2020, 02:42:07 Gönderen: Furkan Baytekin »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: AMDGPU Dosyaları eksik
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2020, 02:34:49 »
Öncelikle aşağıdaki komutla oluşturduğunuz dosyayı siliniz. Nvidia sürücüsünü elle kurmayınız.

Kod: [Seç]
sudo rm -f /etc/modprobe.d/nouveau-kms.conf
sudo update-initramfs -u

Alıntı
W: Possible missing firmware /lib/firmware/amdgpu/vega20_ta.bin for module amdgpu
W: Possible missing firmware /lib/firmware/amdgpu/navi10_mes.bin for module amdgpu

Bunlar bazı AMD GPU'lar için gerekli olabilecek firmware dosyaları ile ilgili uyarı sadece. Sisizn sisteminizde böyle bir GPU olmadığı için görmezden gelebilirsiniz. Linux-firmware paketinin bir sonraki sürümünde, eksik olan dosyalar tamamlanabilir, ama dediğim gibi sizin sisteme etki edebilecek bir unsur yok.

Intel+Nvidia hibrit sistemlerde, .run dosyası ile Nvidia sürücüsü kurulmamalı. Eğer depodan kurduğunuz sürücüler ile sorun yaşıyor idiyseniz, elle kurulum öncesi konu açmanız daha uygun olurdu.

Alıntı
Araştırdığım kadarıyla sürücü imzasından kaynaklı bir sıkıntıymış.

Sürücü imzası diye bir husus yok Linux'da, olsa olsa modaliases ile ilgili bir durumdur, ama bu GPU için böyle bir olasılı olacağını sanmıyorum.

Bu tür konularda, aşağıdaki konumuzda bahsedildiği şekilde konu açarsanız, yapılan yorumlar havada kalmaz. Lütfen bağlantıda istenen çıktıları paylaşınız ve konu başlığını da konu içeriğini özetler biçimde (aşağıdaki alıntıya uygun biçimde) düzenleyiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Alıntı
Nvidia GTX 1650 laptop ekran kartımın driverini driver managerden kurdum ancak ayarlar boş görünüyor.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2020, 02:38:20 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]