O işlemi denemiştim, hatta ilgili dll dosyalarını internet üzerinden bulup usr/lib klasörüne ekleyerek denedim, kütüphaneyi bu şekilde seçerek halletmeye çalıştım ama olmadı. Windows kullanırken çalışmayan dosyaları çalışanlanlarla değiştirebiliyordum ama daha Linux'un sistem klasörlerini yeni öğreniyorum.
Ama farklı bir çözüm yöntemi buldum, Uyap döküman editörünü ayrı olarak çalıştırdığımda v.4.2.9 açılıyor ve orada otomatik olarak imzayı ekliyor hiç kütüphane uyarısı vermeden.
DYS üzerinden açtığım kelime işlemci sekmesinde açılan Uyap editörü versiyonu 4.2.7
Ya dys'deki kelime işlemciyi güncellemem lazım(güncelleme yapma seçeneği ne yazık ki çıkmıyor), ya da DYS'nin kullandığı kelime işlemciyi bilgisayarımda kurulu olan uyap 4.2.9'a bağlamalıyım, veya versiyon 4.2.7'nin içine 4.2.9'daki dll dosyalarını veya diğer dosyaları bir şekilde aktarıp elle güncelleme gibi bir şey yapmalıyım sanırım.
En sinir olduğum şey ise, bunun çözümünü internette buldum ama sadece Windows için program ekle kaldır üzerinden anlatıyorlar. Linux yönergesi yok.
Bana düşük uyap versiyonunu terminal üzerinden nasıl kaldıracağımı veya onu terminal üzerinden güncellemeyi nasıl başarabileceğimi söyleyebilir misiniz?