Gönderen Konu: [Çözüldü] Qbittorrent Ağdaki Klasöre Veri İndirme  (Okunma sayısı 4983 defa)

Çevrimdışı creation_epic

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Arkadaşlar qbittorrent ile indirme yaparken ağ üzerinde bulunan (routerın usb sinden bağlamış olduğum harddisk var. Open WRT ile Onun üzerinden windows ağı, sftp, ftp ve webdav olarak paylaşıma açtım) harddisk üzerindeki klasörler üzerinden upload ve download yapmak istiyorum fakat qbittorrent de torrent dosyasını ekledikten sonra seçeneklerde ağ ile alakalı hiçbir dosya konumu gözükmüyor. Bunu nasıl çözebilirim. Eğer qbittorrent ile mümkün değilse başka bir torrent programı da kullanabilirim.
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum...
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2020, 12:41:15 Gönderen: creation_epic »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Qbittorrent Ağdaki Klasöre Veri İndirme
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2020, 22:20:02 »
Diğer Konumlar şeklinde bir kısayol yok mu? Burayı tıklamay denediniz mi?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı creation_epic

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2020, 22:42:28 »
Diğer Konumlar şeklinde bir kısayol yok mu? Burayı tıklamay denediniz mi?

Yok üstat diğer konumlar kısayolu çıkmıyor. Transmission yükledim. Transmissionda diğer konumlar açıldı bu şekilde şimdilik çözebildim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2020, 00:00:28 »
Qbittorent, QT ile yazılmış bir uygulamaymış. QT ile yazılmış uygulamalar varsayılan olarak kendi dosya seçicilerini kullanır. Sistemle uyumlu dosya seçici kullanmak için, QT ile yazılmış uygulama QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style değişkeni ile başlatılabilir. Uygulamayı aşağıdaki komutla başlatınca GTK+ dosya seçici kullanılabiliyor.

Kod: [Seç]
QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style qbittorrent
Bunu kalıcı hale getirmek için; menü düzenleyiciyi açıp, uygulamayı başlatan komutu aşağıdaki şekilde düzenlemek yeterli olur.

QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style qbittorrent %U
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2020, 01:52:37 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı creation_epic

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2020, 08:14:37 »
Qbittorent, QT ile yazılmış bir uygulamaymış. QT ile yazılmış uygulamalar varsayılan olarak kendi dosya seçicilerini kullanır. Sistemle uyumlu dosya seçici kullanmak için, QT ile yazılmış uygulama QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style değişkeni ile başlatılabilir. Uygulamayı aşağıdaki komutla başlatınca GTK+ dosya seçici kullanılabiliyor.

QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style qbittorrent
Bunu kalıcı hale getirmek için; menü düzenleyiciyi açıp, uygulamayı başlatan komutu aşağıdaki şekilde düzenlemek yeterli olur.

QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style qbittorrent %U

Dediğiniz gibi ilk kodu yazınca konsola ağ klasörlerini ekleyebildim ama kalıcı hale getirmek için "menü düzenleyiciyi " kısmını anlayamadım. qbittorrent ayarlarında böyle bir kısım bulamadım. konsola kodu yazınca da hata veriyor. Kusurabakmayın linuxa yabancılığım yüzünden sizi bu kadar daraltıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2020, 08:40:01 »
Menüye sağ tıklayıp, Yapılandır seçeneğini açın. Açılan pencerenin Menü sekmesinden, menü düzenleyiciyi açabilirsiniz. Menü düzenleyicide, uygulamayı bulup çift tıklayın ve düzenleme alanının Komut kısmına yukarıda belirtilen komutu yazın ve Tamam düğmesine tıklayın.

Bunun yerine şu çözümü de uygulayabilirsiniz. Menüde aratarak QT5 ayarlarını (QT5 Settings) açın. Açılan penceredeki, Standart İletişimler kısmından GTK2 seçeneğini seçin. Böylece tüm QT tabanlı uygulamalarda (VLC vb. gibi), GTK2 dosya seçicisi kullanılır. Bunu uygularsanız, önceki öneriyi uygulamanıza gerek kalmaz.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2020, 08:46:37 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı creation_epic

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2020, 12:40:57 »
Menüye sağ tıklayıp, Yapılandır seçeneğini açın. Açılan pencerenin Menü sekmesinden, menü düzenleyiciyi açabilirsiniz. Menü düzenleyicide, uygulamayı bulup çift tıklayın ve düzenleme alanının Komut kısmına yukarıda belirtilen komutu yazın ve Tamam düğmesine tıklayın.

Bunun yerine şu çözümü de uygulayabilirsiniz. Menüde aratarak QT5 ayarlarını (QT5 Settings) açın. Açılan penceredeki, Standart İletişimler kısmından GTK2 seçeneğini seçin. Böylece tüm QT tabanlı uygulamalarda (VLC vb. gibi), GTK2 dosya seçicisi kullanılır. Bunu uygularsanız, önceki öneriyi uygulamanıza gerek kalmaz.

İlk söylediğiniz işlemde komutu kabul etmedi ama 2. işlem ile problem çözüldü. Çok teşekkürler...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2020, 13:18:14 »
İlk söylediğiniz işlemde komutu kabul etmedi ama 2. işlem ile problem çözüldü. Çok teşekkürler...

Rica ederiz.

Komutu aşağıdaki şekilde menüdeki başlatıcıya eklemeniz mümkün olacaktır, alternatif çözüm olması için dipnot olarak ekleyelim.

env QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct-style qbittorrent %U
[okay]Sorun çözüldüğü için konu kilitlenmiştir.[/okay]