Gönderen Konu: Dağıtımlar hakkında.  (Okunma sayısı 2208 defa)

Çevrimdışı barbarospeder

• Yeni Penguen
  • *
Dağıtımlar hakkında.
« : 02 Ağustos 2014, 00:50:01 »
Merhaba,

Bir süredir  Linux Mint 17 "Qiana" Mate dağıtımı kullanıyorum dizüstü bilgisayarımda. Eskiden (arada Windows olmadan önce) Pardus ve Ubuntu, BT ve Kali Linux kullanmışlığım var. Kali Linux çıktıktan sonra, BT 5 ile ilişiğimi kestim. USB üzerinden gerektiğinde kullanıyordum.
Ubuntu Unity arayüzü ile kendinden soğuttu beni. Zaten arkasındaki vakıf da hayli soğutmuştu.
Windows'a projelerin SolidWorks ile çizimlerini yapmak için geçmiştim.
Lakin Python sevdamdan dolayı Linux Mint'e döndüm. Mate sürümündeki hantallığı, forumdaki arkadaşlardan biri "Masaüstleri arasında geçiş" gibi bir arkadaşın konusundan sonra "Cinnamon" kurarak farkettim. Lakin sizinle paylaştığım gibi ısınma sorunu beni çalışırken rahatsız ediyor. Debian'a geçtim. 92-98 ve 100 santigrat dereceyi gördüm. Ubuntu 14 sürümünü denedim, daha da kötüleşmiş.
Çok önem verdiğim bir abi Crunchbang dağıtımını kullanıyormuş. Ona da göz attım.

Siz hangi dağıtımı önerirsiniz? Benim kalbim Debian Wheezy'den yana. Lakin sadece Empathy'nin mesaj bildirimlerini sevdim. Onun dışında eski arayüzü sanki daha yakın geliyordu. Gnome veya XFCE kullanmayı planlıyorum.

Terminaldeki bilgim giriş seviyesinde.
Siz forumdaşlarımın ve Butterfly(kelebek333)'ın kullandığı ve tavsiye ettiği dağıtımı merak ediyorum.
Debian çok fazla hoşuma gidiyor. Lakin "Etkinlikler" penceresi birazcık hoşuma gitmedi ama bunu Docky ile halledebileceğimi düşünüyorum. Sizin tavsiyeniz ne olur?

Ayrıca Linux dağıtımı anketini yaptım lakin her dağıtıma %100 diyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Dağıtımlar hakkında.
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2014, 09:02:57 »
Ben LMDE ve Linux Mint 17 kullanıyorum. Debian Testing kullanırsanız depodan hiç bir eklemeye gerek kalmadan Cinnamon 2.2'yi kurabilirsiniz. Cinnamon'un son sürümleri artık Debian Testing ve Sid main deposundan kurulabiliyor. Isınma sorunu için Debian'da da en azından çift ekran kartı için Bumblebee'yi kurmanız gerekecektir. Buradaki konuda LMDE için yapılan anlatım Debian içinde geçerli olacaktır.

Aslında Mate masaüstü Cinnamon'dan daha hafif bir ortam sunuyor. Hatta netbook PC'de bile denemişliğim var. Mate yerine XFCE sürümü kurmayı da deneyebilirsiniz. Yapılandırma için fazla uğraşmayacağınız LMDE benzeri bir dağıtım için XFCE masaüstü ile gelen SolydX'i deneyebilirsiniz. SolydX'de LMDE kurulum aracını kullandığı için UEFI sistemlere kurulabiliyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]