Gönderen Konu: Linux Mint Yüklerken Yanlışlıkla Dosyalarımı Sildim  (Okunma sayısı 4220 defa)

Çevrimdışı elhamdulillah

• Yeni Penguen
  • *
Selamun Aleykum.Bir arkadaş Linux Mint yüklerken kurulumda yanlışlıkla diski sil seçeneğini işaretlemiş ve tüm dosyaları gitmiş.Şimdi onun bana gönderdiği mesajı alıntılıyorum:

"Windows 8 yüklü bilgisayarıma Linux Mint 17 yükledim.Sorun şu ki yanlışlıkla Diski Sil şeçimini yaptım.Şimdi özel dosyalarım gitti ve kurtarmam gerekiyor dosya boyutu çok yüksek şunuda söylemek gerekirse Windows 8 yüklüyken diskte dört alan oluşturmuştum birisi sunucu, diğer ikisi kişisel dosya ve programlar.Ki fotoğraf ağırlıklı,sadece fotoğrafları(8 yıllık arşiv) kurtarsak gene yeter.Dördüncü alan ise işletim sisteminin alanıydı.Format atalı 15 - 20 dakika oldu acilen birşeyler yapmam gerekiyor geri yükleme nasıl yapabilirim,nasıl kurtarabilirim verilerimi?"

Not:Diskin tipi:HDD SSID 10 TB- SSID Sunucu Tipi
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2014, 21:51:58 Gönderen: elhamdulillah »

Çevrimdışı dev@mehmet

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Linux Mint Yüklerken Yanlışlıkla Dosyalarımı Sildim(Yardım)
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2014, 20:10:50 »
En başta arkadaşına geçmiş olsun. Eğer konu hakkında biraz bilgiliyse ve sabırlıysa kurtarabilir.

Disk üzerinde asla birşey yapmasın. Geri kurtarma yapılabilir ama mint kurulurken bazı dosyalar gitmiş olabilir.Bu yüzden bazı dosyaları kurtarması zor olabilir. Ama diskin çoğunu kurtarma şansı var. Kurtarmak için  buradaki makaleye bakabilir.

Umarım arkadaşının dosylarını kurtarır ve linux'dan soğumaz. :(

Çevrimdışı elhamdulillah

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux Mint Yüklerken Yanlışlıkla Dosyalarımı Sildim(Yardım)
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2014, 20:27:18 »
En başta arkadaşına geçmiş olsun. Eğer konu hakkında biraz bilgiliyse ve sabırlıysa kurtarabilir.

Disk üzerinde asla birşey yapmasın. Geri kurtarma yapılabilir ama mint kurulurken bazı dosyalar gitmiş olabilir.Bu yüzden bazı dosyaları kurtarması zor olabilir. Ama diskin çoğunu kurtarma şansı var. Kurtarmak için  buradaki makaleye bakabilir.

Umarım arkadaşının dosylarını kurtarır ve linux'dan soğumaz. :(

Teşekkürler.Yukarda verdiğin linkteki adımları yapmasını söyleceğim.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2014, 20:32:45 Gönderen: elhamdulillah »