Gönderen Konu: Linüx kurulumu sırasında kurulum çöktü hatası  (Okunma sayısı 3552 defa)

Çevrimdışı pergamon

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
Linüx kurulumu sırasında kurulum çöktü hatası
« : 14 Ağustos 2014, 14:28:13 »
ben 3-4 aylık linüx kullanıcısıyım ubuntudan linüx mint 16 cinnamon 32 bit sürümüne terfi ettim linüx mint 17 kararlı sürümleri çıkınca sürümü yükseltmek istedim(bilgisayarımda yeni hard disk yeni dvd sürücü var) belirtilen adreslerden yeni sürümleri md5sum ile kontrol ederek torent yada diğer ülke sunucularından defalarca çok sayıda iso dosyası indirdim bunları usb bellek ile  yada dvd ye yazdırarak bilgisayarıma kurmaya çalıştım fakat hep dosyalar kopyalanırken kurulum çöktü hatası aldım(errno5) sadece linüx mint 17 mate 32bit iso dosyasını hangi sunucudan indirdiğimi bilmiyorum kurmakta başarılı oldum denemek için 2 defa daha kurulumu kaldırıp yeniden kurdum hiç hatasız kurulum gerçekleşti
    ben kurulum çöktü hatasının indirilen dosyaların bozuk olmasından kaynaklandığını düşünüyorun sizin görüşünüz nedir?sitede verilen linüx mint 17 cinnamon 32 bit  torent bağlantısı kontrol numarasını md5sum ile kontrol ettiğimde hatalı çıkıyor ben mi hata yapıyorum saygılar 3 gün oldu kurulumu hatasız yapabileceğim bir linüx mint cinnamon 32 bit iso dosyası indiremedim. saygılar

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linüx kurulumu sırasında kurulum çöktü hatası
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2014, 09:12:40 »
Bu soruna hatalı indirilmiş, doğru olmasına rağmen yüksek hızda yazdırılmış veya hata barandıran sabit disk bölümleri sebep olabiliyor. İndirdiğiniz ISO dosyasını mümkün olduğunca yavaş hızda yazdırmaya özen göstermelisiniz. Sistemi DVD ile açtığınızda karşılaştığınız menüdeki Integrity Check (Bütünlük Doğrulaması) seçeneği ile medyanın kontrolünü yapmayı deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı pergamon

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: Linüx kurulumu sırasında kurulum çöktü hatası
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2014, 14:56:32 »
teşekkürler