Gönderen Konu: Grub Önyükleme Sorunu  (Okunma sayısı 3732 defa)

Çevrimdışı Kerim BALCI

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint debian
Grub Önyükleme Sorunu
« : 25 Ağustos 2014, 23:14:34 »
 :)Merhabalar. Ben  Linux Mint Debian işletim sistemini kurdum. Kurulum öncesi harddisk c ve e şeklinde bölümlüydü. d ise optik sürücüye atanmıştı. Yeni sistem için e yi windowsun kendi disk bölümleme bölümündün küçülterek yeni bölüm oluşturdum. ve buraya usb bootlu linux mint debianı kurdum. kurulum başarılı şekilde sona erdi. restart sonrası win geldi açtım ve easybcd 2.0.2 yi kuraraklinuxu tanıttım. ayarları yaptım restart sonrası win ve linux geldi. fakat linuxu tıklayınca sistem otomatik olarak kendini kapatarak tekrar ilk açılış ekranı geliyor. yine linux deniyorum yine aynı şekil. baktım böyle olmuyor. tekrar win açılışı ile easybcd çalıştırıp ilk açılış hakkını linux işaretledim yine olmadı, sorun nereden kaynaklanmakta???? çözemedim, yardım lütfen…

düzenleme : başlık anlaşılır hale getirildi.
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2014, 23:25:21 Gönderen: Ocean »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Grub Önyükleme Sorunu
« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2014, 23:25:41 »
Linux Mint'i kurduktan sonra açılışta zaten otomatik olarak grub ekranı gelir karşınıza, neden ayrıca windows üzerinden grub oluşturmaya çalıştınız ?

[Nasıl] Grub 2 Önyükleyisinin Onarımı / Yeniden Kurulumu burayı inceleyiniz.

Not : Eğer Linux deneyiminiz yoksa ve yeni başladıysanız, Linux Mint Debian yerine, Linux Mint sürümünü kurmanızı tavsiye ederim.

Not 2 : Başlık düzeltildi.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Kerim BALCI

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint debian
Ynt: Grub Önyükleme Sorunu
« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2014, 23:44:01 »
Öncelikle hızınıza teşekkür ederim. Windows üzerinden grub oluşturmaya niye çalıştım? derken. açılışta linux işletim sistemi gelmediği için uğraştım. Linux'la ilgili forumlardan bir tanesinde görmüştüm. onu uyguladım kısaca. Ama olmadı. elimde pardus var. Linux kurulu yeri formatladım gitti. Şimdi usb aktarıcı ile usb ye pardusu yükleyip kurmaya çalışacağım. Bir deneyim bakalım.