Gönderen Konu: Virtual Box - Xorg Server Hataları  (Okunma sayısı 7255 defa)

Çevrimdışı enesscelik

• Yeni Penguen
  • *
Virtual Box - Xorg Server Hataları
« : 21 Kasım 2014, 19:56:55 »
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere bilgisayarımda olan birkaç sorundan bahsetmek istiyorum.Virtual Boxta sanal makinayı başlatırken sıkıntı yaşıyorum. Bilgisayarın özellikleride sanal makina için yeterli fakat hata veriyor. Bir de oturumdan çıkış yapınca xorg düzgün yapılandırılmadı diye hata veriyor. Ayrıntılar resimlerde. Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Virtual Box - Xorg Server Hataları
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2014, 00:13:44 »
Alıntı
VirtualBox - Error In SublibOsInit

Kernel driver not installed (rc=-1908)

The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing

'/etc/init.d/vboxdrv setup'

as root. If it is available in your distribution, you should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary.

[member=952]enesscelik[/member], lütfen hata mesajlarının resimlerini paylaşmak yerine, hata mesajlarını kopyalayıp foruma yapıştırınız.
Aşağıdaki konuları incelediniz mi?

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=634.0
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1067.0
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı enesscelik

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2014, 16:28:59 »
[member=952]enesscelik[/member], lütfen hata mesajlarının resimlerini paylaşmak yerine, hata mesajlarını kopyalayıp foruma yapıştırınız.
Aşağıdaki konuları incelediniz mi?

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=634.0
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1067.0

Evet inceledim ve önceden de aynı şeyleri denedim virtual box halloldu nasıl olduysa fakat xorg yine aynı  hatayı veriyor. Resimlere gelecek olursak da mavi ekranda çıkmış bir şeyi elimlemi yazmamı bekliyorsunuz acaba sormak isterim size?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2014, 16:51:36 »
[member=952]enesscelik[/member], elbet tüm çıktıları elle yazmanızı beklemiyoruz. Yaptığım alıntıdan neyin çıktısını resim olarak paylaşmamanız gerektiği husunu anlamış olmanız gerekirdi. Buna rağmen her sorunun olası çözümünü bilme gibi bir lüksümüz maalesef yok. Çoğu sorunla ilgili sizin adınıza olası çözümleri tarayıp, bunların arasından en makul olanları inceleyerek sizlere öneri olarak sunabiliyoruz. Şimdi siz çıktıları buraya metin olarak paylaşmak istemiyorsunuz, çünkü bu zor ya da üşenilecek bir durum. Bunu elbette bizde kabul ediyoruz. Buna rağmen endirek yoldan sizin üşendiğiniz bir işlemi araştırma yaparken sizin adınıza bizim yapmamızı beklemiş olacağınızı da unutmayın.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı enesscelik

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2014, 17:00:13 »
[member=952]enesscelik[/member], elbet tüm çıktıları elle yazmanızı beklemiyoruz. Yaptığım alıntıdan neyin çıktısını resim olarak paylaşmamanız gerektiği husunu anlamış olmanız gerekirdi. Buna rağmen her sorunun olası çözümünü bilme gibi bir lüksümüz maalesef yok. Çoğu sorunla ilgili sizin adınıza olası çözümleri tarayıp, bunların arasından en makul olanları inceleyerek sizlere öneri olarak sunabiliyoruz. Şimdi siz çıktıları buraya metin olarak paylaşmak istemiyorsunuz, çünkü bu zor ya da üşenilecek bir durum. Bunu elbette bizde kabul ediyoruz. Buna rağmen endirek yoldan sizin üşendiğiniz bir işlemi araştırma yaparken sizin adınıza bizim yapmamızı beklemiş olacağınızı da unutmayın.
Ben bu sorundan 1 haftadır uğraşıyorum yabancı makaleler okuyup denedim araştırdım yapamayinca konu açtım. Demek ki suç bizdeymiş arkadaş (!)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2014, 17:03:57 »
Menfi tutumunuz nedeniyle konu kilitlenmiştir.
Sizin üşendiğiniz bir hususu bizden nasıl bekleyebiliyorsunuz önce bunu bir sorgulayın.