Gönderen Konu: Chrome Tarayıcının Kapalı Kaynak Olması, Güvenlik ve Virüsler Hakkında  (Okunma sayısı 8579 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Ben linux mint'e Google Chrome yükledim internetteki sayfasından.
Sorum şu; Google Chrome'da  hesaplarım şifrelerim banka işlemlerim i yapıyorum, kapalı kaynak kodlu olduğu için sakıncası olur mu, virus bulaşabilir mi?
Çünkü kapalı kaynak kodlu ve Linux'da antivirus yok. Ha! Linux sistemime belki zarar veremez ama internetten şifrelerim vs. gidebilir mi?
Son söz sizde...

Düzenleme: İmla kuralları, noktalama işaretleri.
İmla kurallarına özen gösteriniz.

Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2014, 15:27:50 Gönderen: Butterfly »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Kapalı kaynak kodlu Chrome yerine, Açık kaynak kodlu Chromium tarayıcısını kullanabilirsiniz.
Sisteminize virüs bulaşmaz. Bunun haricinde kurduğunuz eklentilere dikkat edin yeter :)
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Kapalı kaynak kodlu Chrome yerine, Açık kaynak kodlu Chromium tarayıcısını kullanabilirsiniz.
Sisteminize virüs bulaşmaz. Bunun haricinde kurduğunuz eklentilere dikkat edin yeter :)

Chromium'da bazı eklentiler calışmıyor. Flash ile ilgili pling diye bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Şu an yüklu değil eğer bu sorunu çözersek chromium kullanırım.

Düzenleme: İmla kuralları
Forum Kuralları
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2014, 15:29:19 Gönderen: Butterfly »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Güvenlik duvarı olarak gufw kullanabilirsiniz. Chrome şifre gerektiren işlemleri tek başına yapamaz.  Mesela forum şifresini falan kaydettiğinizde ilk açılışta kaydettiğini şifreye erişim ve kullanım için sistem şifresini sorar buna dikkat edin. Ha eğer paranoya seviyesinde düşünürsek riski olan işlemler için Firefox  ya da Tor browser kullanın bunun içinde forumda kısa bir araştırma yeter. 4 yıldır 2-3 aylık zaman dilimlerinde değiştirmek üzere farklı dağıtımlar kullanırım bankacılık işlemleri alış-veriş dahil herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Diğer taraftan sistemle bağlantılı olmayan 3D şifrelemeyi ve tahmin edilemeyecek sayı veya harflerden oluşan şifreler kullanın. En önemliside her zaman sisteminiz güncel olsun.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Güvenlik duvarı olarak gufw kullanabilirsiniz. Chrome şifre gerektiren işlemleri tek başına yapamaz.  Mesela forum şifresini falan kaydettiğinizde ilk açılışta kaydettiğini şifreye erişim ve kullanım için sistem şifresini sorar buna dikkat edin. Ha eğer paranoya seviyesinde düşünürsek riski olan işlemler için Firefox  ya da Tor browser kullanın bunun içinde forumda kısa bir araştırma yeter. 4 yıldır 2-3 aylık zaman dilimlerinde değiştirmek üzere farklı dağıtımlar kullanırım bankacılık işlemleri alış-veriş dahil herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Diğer taraftan sistemle bağlantılı olmayan 3D şifrelemeyi ve tahmin edilemeyecek sayı veya harflerden oluşan şifreler kullanın. En önemliside her zaman sisteminiz güncel olsun.

tesekkürler chrome silip tor browser kullanmayı düşünüyorum ancak tor browser tehlikeliymiş bana sıkıntısı olur mu derinlere inmezsem
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
tesekkürler chrome silip tor browser kullanmayı düşünüyorum ancak tor browser tehlikeliymiş bana sıkıntısı olur mu derinlere inmezsem

chrome sistemi eksiksiz herseyi barındırdıgı için kullanıyor dum  flash player en guncel 15. kullanıyor
firefox mesela 11 yada 12 kullanıyor ve bagzı videolarda donma oluyor bunun için
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Flash 16 sürümünde  ;D Ufak değişikler ile Firefox'da güncel Flash Player kullanılabiliyor. Gündelik işlerde Chrome ince işlerde Tor kullanın.  ;D
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Flash 16 sürümünde  ;D Ufak değişikler ile Firefox'da güncel Flash Player kullanılabiliyor. Gündelik işlerde Chrome ince işlerde Tor kullanın.  ;D

teşekkürler    ;D
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ