Linux Mint Türkiye
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Linux Mint Türkiye Arşiv olarak kullanıma açılmıştır. Aktif olarak destek verilmemektedir.
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Linux Mint Türkiye
»
Linux Mint Destek
»
Genel
»
açılış hızı normal mi?
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: açılış hızı normal mi? (Okunma sayısı 4798 defa)
metuzo
Çok Yeni Penguen
Dağıtım: linux mint 17 cinnamon
açılış hızı normal mi?
«
:
17 Kasım 2014, 17:09:04 »
arkadaşlar yeni aldığım ssd ile bir test yaptım. 28 saniyede bilgisayarı restart ediyor. bu normal mi bana biraz fazla gibi geldi. birde ben bu dmesg çıktısından bişey anlamadım çok fazla satır geliyor hepsini incelemem imkansız bir sorun olup olmadığını nasıl anlarım. bütün çıktıyı buraya girmeye çalıştım ama izin vermedi.
Çağrı07
Penguen
Dağıtım: Linux Mint 19.1
Masaüstü Ortamı: XFCE
Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
İşlemci: İntel Core i7 3630QM
Ynt: açılış hızı normal mi?
«
Yanıtla #1 :
17 Kasım 2014, 20:08:51 »
Ayni sorundan ben de muzdaribim benim sistemim 1dk'da aciliyor ssd ile 15-20sn falan surmesi gerek.
Birde ssd'nin iops degerleri cok onemli. Ssd'nin linkini paylasirsaniz performansi acisindan birseyler aciklayabilirim.
Yaşlanıyorum...
metuzo
Çok Yeni Penguen
«
Yanıtla #2 :
17 Kasım 2014, 20:29:06 »
http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd840evo/overview.html
samsungun magicion diye bir yazılımı var ve malesef bu yazılımın linux dağıtımı yok bu yazılım sayesinde ssd'nin rapid özellği açılabiliyormuş ve çok daha iyi bir verim alınabiliyormuş. Fakat malesef bundan da yoksunuz.
Çağrı07
Penguen
«
Yanıtla #3 :
17 Kasım 2014, 20:47:39 »
Samsung 840Evo serisini vatandan bende alacaktim ama tamamiyle kandirmaca cunku iops degerleri fazlaca dusuk ve beklenilen performansin altinda sonuclar verebiliyor. Keske
http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-240gb-vector-150-serisi-sata-30-ssd-550mb-okuma-_-530mb-yazma.html
bunu alsaydiniz ama verdigim linkteki cihazin fiyati samsung evo'ya gore daha yuksek ama gercekten performans acisindan % 10-15 oranda daha iyi. Ama linux destegi var mi bilemiyorum
Yaşlanıyorum...
metuzo
Çok Yeni Penguen
«
Yanıtla #4 :
17 Kasım 2014, 20:52:43 »
bence burda asıl sorun ssd değilde sistemin geç açılması yani söylediğiniz ürünü alsaydım da yine aynı sorun olurdu diye düşünüyorum. Boş bir zamanımda ssdnin geri kalan kısmına sıfırdan ubuntu veya mint kurup tekrar deneyeceğim bakalım sorun düzelecek mi? peki dmesg komutunun verdiği çıktıyı nasıl yorumlarım bir sorun olup olmadığına dair? çıktı binlerce satır bana biraz garip geldi
«
Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 21:00:08 Gönderen: metuzo
»
Çağrı07
Penguen
«
Yanıtla #5 :
17 Kasım 2014, 21:15:00 »
Benim fikrim sistem hdd'ye kurulu ve siz sonra ssd taktiniz. Kaybedecek bir veriniz yoksa sistemi bastan ssd'ye kurun sonra da
http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1794.0
bu konuya bakin, daha once acmistim orada neelere bakacaginiz alintilar arasinda var. Sizin bize bildirmeniz gereken ciktilari ve bakmaniz gereken komutlarda var. Ayrica ciktilarinizi
http://paste2.org/
buraya yapıştırın ve kaydedip site linkini burada paylasin
Yaşlanıyorum...
metuzo
Çok Yeni Penguen
«
Yanıtla #6 :
17 Kasım 2014, 21:27:02 »
kurduğum programları tekrar kurmayı gözüm yemiyor açıkçası, temayla falanda uğraşmak istemiyorum tekrar. Ama vaziyet onu gösteriyor gibi bakalım bu ralar vizelerim var, vizeler bitince tekrar kurabilirim
metuzo
Çok Yeni Penguen
«
Yanıtla #7 :
17 Kasım 2014, 21:31:09 »
açılışın yavaşlığıyla ilgili benim düşüncem, ekran kartıyla alakalı olabilir. Çünkü optimus ekran kartı ve pc açılırken ekran kartı geçişiyle uğraştığı için geç açılıyor da olabilir.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Linux Mint Türkiye
»
Linux Mint Destek
»
Genel