Gönderen Konu: [Çözüldü] USB bellekten Linuxmint 17.1 Cinnamon 32 bit kurulum hatası  (Okunma sayısı 4452 defa)

Çevrimdışı Behlül Becit

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme.
Selamlar,
Yıllardır Kubuntu kullanıcısıyım. Yeni bir HP marka dizüstü aldım. İlk olarak hard diski  3'e böldüm, swap alanını ayarladım ve bir bölüme
USB bellek ile Kubuntu 14.04 kurdum ve çalıştırdım.
Daha sonra LinuxMint 17.1 cinnamon 32 bit indirdim. Unetbotin uygulamasını indirdim ve çalıştırılabilir hale getirdim.  Uçbirimden md5sum
kondrolünü de yaptım ve unetbotin ile iso dosyasını 8 GB (daha önce kubuntu 14.04  kurduğum USB belleğe) yükledim.  Yükleme sırasında
bir ara yüklenecek bir dosyanın aynısından bulunduğuna ilişkin bir uyarı aldım ve tümünü üzerine yaz şeklinde seçim yapıp kurulumu tamamladım.
Bilgisayarı USB bellekten çalıştırdım ve kurulum yönergelerini uyguladım.
Kurulum başladıktan bir müddet sonra APT  kurulumu sırasında APT CD-Rom da bulunamadı uyarısı çıktı ve mecburen Tamam'ı tıkladım.
Mint kurulumu tamamlandı dedi ve bilgisayarı yeniden başlattım.
Ancak grub ekranında sadece KUbuntu  vardı, Mint yoktu.  Kubuntuyu açıp Mint yüklediğim bölüme baktığımda dosyaların yüklendiğini gördüm.
Bende bir şeyi yanlış yapmışımdır diye tekrar USB den kurulum yaptım. Kurulum sırasında kuracağım partitionu biçimlendirmeyi de seçtim.
Kurulum başladı ve yine apt  dosyaları cd-rom da bulunamadı uyarısı verdi. Tamam deyip bir müddet bekledikten sonra kurulum çökme uyarısı
geldi.
Bu sefer  grub ekranından  grubu yeniledim,  grubta mint görüntü ancak seçtiğimde siyah ekranda kaldı çalışmadı.
İlginiz için şimdiden  teşekkür ederim.

Düzenleme : Çözüldü etiketi eklendi.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 19:49:13 Gönderen: Butterfly »
LinuxMint 17.1 Cinnamon, Kubuntu 14.04

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: USB bellekten Linuxmint 17.1 Cinnamon 32 bit kurulum hatası
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2014, 16:01:31 »
Grub önyükleme menüsü geldiğinde; Linux Mint'i başlatma seçeneği üzerinde e tuşuna basınız. Böylece başlangıç seçeneklerini düzenleyebileceğiniz bir bölüme ulaşacaksınız. Bu alanda quiet splash değişkenlerini siliniz ve nomodeset değişkenini ekleyiniz. Bu değişikliği yaptıktan sonra CTRL+X tuşlarına basarak sistemi başlatmayı deneyiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Behlül Becit

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme.
Ynt: USB bellekten Linuxmint 17.1 Cinnamon 32 bit kurulum hatası
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2014, 16:25:25 »
Selamlar,
Yeni aldığım bilgisayarın  64 bit  olduğunu tespit edince LinuxMint'in 64 bit versiyonunu indirip
unetbootin ile USB ye yükleyip sistemi kurmayı başardım hiç sorunla karşılaşmadım.
Eski bilgisayarıma da 32 bit versiyonunu kurmak istediğimde siyah ekranda kalınca  söylediğiniz gibi
quiet splash  bölümünü nomodeset  ile değiştirdim ve sistemi kurdum.
Ancak bu eski bilgisayarıma kubuntu kurmaya ilişkin sıkıntılarım vardı, eğer linuxmintle bunu aşmışsam
akşam kontrol edip linklerini de ekleyeğim. Zira aynı sorunla karşılaşan ubuntu kullanıcılarına LinuxMint yönünde
fikir değiştirmeleri için yardımcı olur.
LinuxMint 17.1 Cinnamon, Kubuntu 14.04