Selamlar,
Yıllardır Kubuntu kullanıcısıyım. Yeni bir HP marka dizüstü aldım. İlk olarak hard diski 3'e böldüm, swap alanını ayarladım ve bir bölüme
USB bellek ile Kubuntu 14.04 kurdum ve çalıştırdım.
Daha sonra LinuxMint 17.1 cinnamon 32 bit indirdim. Unetbotin uygulamasını indirdim ve çalıştırılabilir hale getirdim. Uçbirimden md5sum
kondrolünü de yaptım ve unetbotin ile iso dosyasını 8 GB (daha önce kubuntu 14.04 kurduğum USB belleğe) yükledim. Yükleme sırasında
bir ara yüklenecek bir dosyanın aynısından bulunduğuna ilişkin bir uyarı aldım ve tümünü üzerine yaz şeklinde seçim yapıp kurulumu tamamladım.
Bilgisayarı USB bellekten çalıştırdım ve kurulum yönergelerini uyguladım.
Kurulum başladıktan bir müddet sonra APT kurulumu sırasında APT CD-Rom da bulunamadı uyarısı çıktı ve mecburen Tamam'ı tıkladım.
Mint kurulumu tamamlandı dedi ve bilgisayarı yeniden başlattım.
Ancak grub ekranında sadece KUbuntu vardı, Mint yoktu. Kubuntuyu açıp Mint yüklediğim bölüme baktığımda dosyaların yüklendiğini gördüm.
Bende bir şeyi yanlış yapmışımdır diye tekrar USB den kurulum yaptım. Kurulum sırasında kuracağım partitionu biçimlendirmeyi de seçtim.
Kurulum başladı ve yine apt dosyaları cd-rom da bulunamadı uyarısı verdi. Tamam deyip bir müddet bekledikten sonra kurulum çökme uyarısı
geldi.
Bu sefer grub ekranından grubu yeniledim, grubta mint görüntü ancak seçtiğimde siyah ekranda kaldı çalışmadı.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleme : Çözüldü etiketi eklendi.