Gönderen Konu: ikon boyut büyütme küçültme hk.  (Okunma sayısı 2617 defa)

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
ikon boyut büyütme küçültme hk.
« : 18 Mart 2014, 11:37:53 »
bu aralar cinnamonda ikonları değiştirme üzerinde uğraşıyorumda takıldığım bir konu oldu fikir danışmak istedim. örnek olarak rar uzantısından giriş yapıyorum ikon setlerinde rar biçimindeki dosyaların ikonları 16*16px den başlıyor ve 512*512px e kadar çeşitli boyutlarda png ikonları oluyor. ben rar simgelerini değiştirmek için internetten png dosyaları buluyorum ama ama genelde 32*32 48*48 gibi boyutlarda oluyor. bu simgeleri nasıl 16*16 dan 512*512 e kadar çeşitli boyutlarda yapabilirim. bir ölçeklendirme programı ya da yöntemi varmı onu sormak istedim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: ikon boyut büyütme küçültme hk.
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2014, 12:06:56 »
mevcut ikonlar, büyük ise küçültülebiliyor, (converter) ama küçük olarak hazırlanmış ikonları büyük yamak isterseniz görüntü kalitesi çok fazla bozluyor. Bu yüzden yüksek pixelli ikonlar bulmanız gerekiyor.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2014, 12:08:04 »
convert işleminin nasıl yapıldıgını açıklarmısın.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2014, 12:26:10 »
Convert işleminden kastım, farklı uzantılara sahip (.svg,jpg,gif,png,ico vb.) yüksek çözünürlüğe (pixel) sahip resimleri istenilen uzantıya ve boyuta dönüştürme işlemi. Herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan, web üzerinden online olarak bu işlemler yapılabiliyor.

Google üzerinden "online convert" , "image convert", gibi terimlerle arama yapabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Mart 2014, 20:26:33 »
ikon değiştirme konusunda bayağı yol aldım. Nemo ve firefoxun ileri/geri/tazele/yukarı gibi ikonlarını kendime göre düzenledim de ikonları bulmak çok uğraştırıyor. bitirirsem ekran görüntüsü atarım.