Gönderen Konu: Fan ve Isınma Sorunu  (Okunma sayısı 4653 defa)

Çevrimdışı barbarospeder

• Yeni Penguen
  • *
Fan ve Isınma Sorunu
« : 17 Ocak 2015, 11:21:49 »
Linux Mint 17 Cinnamon
Şu an internette bir blogta gördüğüm, hoşuma giden MacOs'umsu bir masaüstünü kullanıyorum. Fan durmuyor, 70 dereceden yukarıda. Alternatif, sessiz sakin, sade bir Linux dağıtımı arıyorum. Duyurulur.

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Fan ve Isınma Sorunu
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2015, 11:31:15 »
Linux Mint 17 Cinnamon
Şu an internette bir blogta gördüğüm, hoşuma giden MacOs'umsu bir masaüstünü kullanıyorum. Fan durmuyor, 70 dereceden yukarıda. Alternatif, sessiz sakin, sade bir Linux dağıtımı arıyorum. Duyurulur.

Eger AMD ATI  ekran kartınız varsa bende de aynı sorun oluştu ve çözümü var. Bu tip bir donanımınız yoksa da muhtemelen sürücü kaynaklı bir sorundur destek sayfalarına bakın benzer sıkıntı yaşayanlar olmuştur ve çözüm anlatılmıştır yada bilgisayarınızın donanım özeliklerini ve sorununuzu anlatan bir konu açın sıkıntınız çözülecektir.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2015, 11:34:01 »
Linux Mint 17 Cinnamon

İyi de bunun yeri burası mı acaba? Sorunla ilgili neden yeni bir konu açmadınız?
Konuyu bölüyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı barbarospeder

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2015, 17:08:05 »
İyi de bunun yeri burası mı acaba? Sorunla ilgili neden yeni bir konu açmadınız?
Konuyu bölüyorum.

Ben sorunumu belirtmiştim zaten sayın Butterfly ? Cevap alamadım uzun süredir. Dağıtımlarla ilgili başlık olduğundan, herkes altına kendi düşüncesini yazdığından ben de kendi yorumumu yazdım. Orada sorun belirteyim, aman şöyle olsun; yardım edilsin gibi bir amacım yoktu. Sadece belki başka bir linux dağıtımıyla çözebilirim bunu diye düşündüm.

Hatta açtığım konuların linklerini de ekliyorum;

Isınma problemi adındaki konum 15 Temmuz 2014

Sıcaklık Değerleri adındaki konum 03 Ağustos 2014

Linux dağıtımı adındaki konum 08 Ocak 2015

Kısaca böyle. Sadece neden kullandığımı paragraflarla açıklamam gerekiyordu sanırım, arayüzünü beğenmem yetmemiş gibi.

Saygılarımla

Düzenleme : Mesajlar birleştirildi.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2015, 18:01:57 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2015, 18:44:39 »
[member=350]barbarospeder[/member], ilk iletiyi gönderdiğiniz konu hangi Linux dağıtımının neden kullanıldığı ile ilgiliydi, yani dağıtım tavsiye almak için açılmış bir konu değil. İlgili konuda kullandığınız dağıtımın veya bir başka dağıtımın iyi kötü yönlerini belirtebilirdiniz. Yazdığınız mesaj konunun oldukça dağılmasına sebep olacaktı.

Siz zaten dağıtım tavsiyesi almak ile ilgili bir konu açmışsınız. Isı ve fan sorunu ile ilgili açılmış çözüme kavuşturamadığımız bir bir konu da mevcut. Bu durumda bu konuyu kilitleyelim. İsteyen üyelerimiz bağlantısını paylaştığınız konudan dağıtım tavsiyesinde bulunabilirler.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]