Gönderen Konu: google chrome güncellik sorunu  (Okunma sayısı 3835 defa)

Çevrimdışı anterrabae

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint (Rebbeca) 17.1
google chrome güncellik sorunu
« : 08 Mayıs 2015, 00:37:36 »
Merhaba.

İki aydır falan kullandığım chrome tarayıcım, her şeyi güncellememe rağmen sıkıntılı çalışıyor. Mesela Facebook sitesine giriyor ama görünümler falan ikonsuz. Sıralı olması gereken her şey bir sırada. bir kaç sitede de öyle.

Kaldırıp yeniden kurdum ama hala aynı.

Bir de kafama şu takıldı, ben bu chrome'u kaldırdım tamamen, yeniden kurdum, ama ilk açtığımda eski facebook oturumum açıktı. Nasıl olur da saklı tutar ki? Acaba hiç silmedim mi ben diyorum ama sildikten sonra baktım simgesi yok oldu ve pc'yi yeniden başlattım. Keza Chrome'u yeniden kurduktan sonra bir kez daha yeniden başlattım.

Ne yapmam lazım Facebook ana sayfamın düzelmesi için. Daha önce de böyle olmuştu, yeniden kurunca geçti. Bu hep böyle mi olacak yani? Epey uğraştırıyor.

Düzenleme: İmla
Özel isimler ve cümleler büyük harfle başlar
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 10:23:04 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: google chrome güncellik sorunu
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2015, 00:57:45 »
Neden öyle olduğu hakkında şimdilik bir fikrim yok. Ancak Chrome'la ilgili ayarlarınızın silinmesini istiyorsanız şu komutu kullanabilirsiniz.
Kod: [Seç]
rm -rf ~/.config/google-chrome Aynı şeyi ev dizinindeki gizli dosyaları görüntüleyip /config/google-chrome klasörünü silerekte yapabilirsiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: google chrome güncellik sorunu
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2015, 11:49:10 »
Uygulamaların kullanıcı ayar dosyaları, kullanıcı ev dinizi altında uygulama tarafından tanımlanmış dizinlerde depolanır. Örneğin Firefox ayarları .mozilla dizininde, VLC ayarları .config/vlc dizininde saklanır.

Sizuygulamayı kaldırdığınızda bu dizinler silinmezler. Uygulamayı kaldırıp kurduğunuzda değişiklik yaptığınız aynı ayarlar ile kullanabilirsiniz. Uygulamayı ise ik türlü kaldırabilirsiniz, birincisi uygulamayı kurulum paketi ile gelen dosyalar, ikincisi uygulama kurulurken postscript betiği tarafından ya da uygulamayı çalıştırdığınızda uygulama tarafından oluşturulan yapılandırma dosyaları ile birlikte. Uygulama apt-get remove komutu ile silindiğinde sadece kurulum paketi ilegelen dosyalar, apt-get purge komutu ile silindiğinde ise yapılandırma dosyaları ile birlikte kaldırılır. Bu yapılandırma dosyalarından kasıt kök dizin altındakilerdir. Yoksa kullanıcı ev dizini altındaki ayar dosyları silinmezler. Bu durumda tarayıcıyı kaldırıp yeniden kurma sonrasında kullanıcı ayar dizini içindeki verileriniz kaybolmamış oldu.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]