Gönderen Konu: LMDE 2 Login Olamama  (Okunma sayısı 3078 defa)

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
LMDE 2 Login Olamama
« : 06 Temmuz 2015, 14:37:05 »
Herkese merhaba,

Yaklaşık bir aydır LMDE 2, Mate kullanıyorum, sistemin ekranını kilitleyip, tekrar açmak istediğimde 100% şifemin doğruluğundan emin olmama rağmen log on olamadım.
Recovery moddan başlattığımda root içinde passwd istediğinden de orada da login olamadım. Google amca da pek yardımcı olmadı, yöntemlerden birisi için yeni bir usb stick oluşturup oradan login olup mount etme gibi seçenekler var fakat şu an öyle bit imkanım yok.

Bu sorunu yaklaşık iki hafta öncesinde de yaşamıştım ve verim olmadığı için yeni baştan kurma yoluna kaçarak sistemi ayağa kaldırdım. Fakat şu an öyle bit seçeneğim yok.

Login olmaya çalışırken aldığım hata: incorrect username and password. Letters must be typed correct case.

Not: Karakter setimde herhangi bir değişiklik yok. düzgün olarak karakterler çalışıyor.

Teşekkürler.

Düzenleme: Başlık
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2015, 17:22:31 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: LMDE 2, Logon Olamama
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2015, 16:34:31 »
Arama motorlarında "Debian ya da Ubuntu şifre sıfırlama" yazarak çıkan sonuçlar ile şansınızı deneyebilirsiniz. Çalışan DVD/USB ile chroot yardımıyla sıfırlama yapılabilirdi.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
[Çözüldü] Ynt: LMDE 2, Logon Olamama
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2015, 17:04:48 »
Merhaba,

Yönlendirmeniz için teşekkür ederim. http://www.howtogeek.com/howto/linux/reset-your-forgotten-ubuntu-password-in-2-minutes-or-less/ buradaki gibi yapınca:

Yani GRUB ekranında ilgili kernel'ı editleyip("e" tuşu ile)

Kod: [Seç]
ro quiet splash
İlgili yerdeki olan parametreyi:

rw init=/bin/bash
İle değiştirip. Ctrl + X ile yaptığımız değişiklikleri çalıştırıyoruz. Ardından root konsolunda kullanıcı şifresini değiştirmek için:

passwd <username>

Yeni kullanıcı şifresini değişdirdikten sonra,

sync

İle ilgili değişiklikleri kaydediyoruz. Ardından reboot yaptıktan sonra değiştirilmiş kullanıcı şifrenizle oturum açabilirsiniz.

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: LMDE 2, Logon Olamama
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2015, 17:05:50 »
Fakat bu yöntem aklıma yeni bir soru getirdi. Kullanıcı şifresini değiştirmek bu kadar kolay mı? Bu yöntemlerin hepsini bypass edebilecek daha güçlü bir güvenlik var mıdır?