Gönderen Konu: [Çözüldü] Bios güncelleme  (Okunma sayısı 3529 defa)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
[Çözüldü] Bios güncelleme
« : 20 Ağustos 2015, 13:56:14 »
Merhaba,

Bilgisayarımın Bios'unu nasıl güncellerim?
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2015, 16:17:52 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
Ynt: Bios güncelleme
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2015, 15:16:11 »
Merhaba,

Anakart üreticisinin sitesinden ilgili serininin son model firmware'i indirilip, eğer anakart destekliyorsa bir flash disk'e atıp, bilgisayar başlatılırken ilgili firmware güncelleme ekranı üzerinden flash disk gösterilerek güncelleme yapılabilir.

Fakat bir çok farklı anakart üreticisi var ve aynı anakartın farklı modelleri altında bile bios güncellemeleri farklılık gösterebiliyor.

Güncellemek istediğiniz anakart'ı öğrenebilmek için:

Kod: [Seç]
inxi -M

çıktısını alabilir miyiz?

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2015, 15:33:25 »
Aslında benim beklediğim cevap tam da sizin verdiğiniz türdendi. Açıkçası güncelleme yapılıp yapılmayacağına dair bir bilgim de yoktu. Ben size istediğiniz çıktıyı vereyim, güncelleme yapılıp yapılmayacağını siz karar verin isterseniz.

Machine:   System: Sony product: SVE1513G1EW version: C10GEX2T
           Mobo: Sony model: VAIO Bios: Insyde version: R0180D5 date: 03/19/2013

Çevrimdışı Conqueror

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: LMDE 2
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 4600
  • İşlemci: i7-4800MQ
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2015, 15:52:03 »
Bilgisayarınızın ilgili driverlarına şu siteden erişebilirsiniz: http://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-dwnl/SVE1513G1E/list

Machine:   System: Sony product: SVE1513G1EW version: C10GEX2T
           Mobo: Sony model: VAIO Bios: Insyde version: R0180D5 date: 03/19/2013

Özel bir nedeniniz yoksa güncelleştirme yapmanıza gerek yok, BIOS'unuz zaten güncel
Not: Bu arada güncelleştirmelerde, işletim sistemi olarak Windows belirtmiş,  farkındayım. Fakat dediğim gibi bazı güncelleştirmeleri Windows üzerinden değil de, direk başlangıç sırasında yapabiliyorsunuz. Bu version için özel olarak bakmadım.

İyi günler.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2015, 16:17:41 »
Alıntı
Özel bir nedeniniz yoksa güncelleştirme yapmanıza gerek yok, BIOS'unuz zaten güncel

Hiçbir özel nedenim yoktu. Forumlarda dolaşırken Bios güncellemerine yönelik söylemler dikkatimi çektiği için madem "güncellemek"ten bahsediliyor, o halde gerekli ise ben de güncelleyeyim demiştim kendimce.

Madem gerek yok, o halde böylece bırakıyorum. En azından sayenizde bilgi sahibi oldum.

Çok çok teşekkür ederim.