Gönderen Konu: [Çözüldü] Fenercell 3G Mobil Modem Kurulum Sorunu  (Okunma sayısı 3756 defa)

Çevrimdışı Buzçiçeği

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: .Linux Mint Rafaela
Merhaba arkadaşlar, elimdeki eski bir bilgisayarda Linux Mint 17-Qiana kurulu. Bu bilgisayara başlıkta bahsettiğim modemin yazılımını kurmam lazım. İncelemek isterseniz modemin dosyalarının linki:

https://yadi.sk/d/pq7uFPEBiBpHR

Kurmaya çalışırken aldığım hata:

Kod: [Seç]
cengaver@Bilgisayar ~/Masaüstü/Linux/PCL_AVETURFEN $ cd /home/cengaver/Masaüstü/Linux/PCL_AVETURFEN/
cengaver@Bilgisayar ~/Masaüstü/Linux/PCL_AVETURFEN $ sudo ./install.sh
[sudo] password for cengaver:
..................start install.................
*** Check for root...

This software will not run until you install "QT3 Runtime Library". You can refer to Operaing System installation CD or Homepage to find out the QT3 Runtime Library installation package. This installation process will not continue until you install QT3 Runtime Library first.

İstediği paketi arattım ama bulamadım. Nasıl kurabileceğim hakkında yardım ederseniz sevinirim.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 14:21:42 Gönderen: Buzçiçeği »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Fenercell 3G Mobil Modem Kurulum Sorunu
« Yanıtla #1 : 31 Temmuz 2015, 09:40:57 »
QT3 eski bir paket. Umarım çalışır. Şuradaki kurulumu deneyebilirsiniz:
Alıntı
Selam,

Eski bir konuyu tekrardan gündeme getirmiş olacağım ama, daha sonra araştırma yapanlar için yardımcı olabilir.

QT3 runtime library depoda arattığınızda bulamıyorsanız aşağıdaki işlemleri yapın.
sudo gedit /etc/apt/source.listMate masaüstü kullanıyorsanız gedit yerine; pluma, KDE kullanıyorsanız kate, Xfce kullanıyorsanız mousepad yazınız.
Açılan dosyanın sonundaki bu satırları ekleyin:

#QT3 icin gerekli.
deb http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu lucid main
Ardından bu komutları verin.
sudo aptitude update
sudo aptitude install libqt3-mtBu işlemlerden sonra QT3 library problemini halletmiş olursunuz.

Bir de wvvdial paketine de ihtiyaç duyuyormuş. Onun için;

sudo aptitude install wvdial

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 31 Temmuz 2015, 10:04:29 »
libqt3-mt paketi Linux Mint 13/Ubuntu 12.04 deposunda da varmış. Desteği biten sürüm yerine eski LTS deposunu kullanmak daha uygun olabilir. Aşağıdaki komutlar ile depoyu ekleyip libqt3-mt paketini kurmayı deneyebilirsiniz.

echo " deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu precise main" | sudo tee  /etc/apt/sources.list.d/precise-main.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install libqt3-mt
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Buzçiçeği

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: .Linux Mint Rafaela
« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2015, 14:20:34 »
[member=9]karakartala[/member]  ve [member=8]Butterfly[/member]  yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yazılımı kurup bağlantıyı sağladım.  Konuyu [Çözüldü] olarak etiketliyorum :) Bilgilerinize.