Gönderen Konu: Linux Mint Çalışan USB Kalıcı Mod Sorunu  (Okunma sayısı 3604 defa)

Çevrimdışı akbly

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint Çalışan USB Kalıcı Mod Sorunu
« : 17 Ağustos 2015, 20:25:02 »
 Merhaba arkadaşlar, iso dosyasını flash belleğe Unetbootin programı ve LinuxLive USB Creator ile persistent mod seçeneği ile atıyorum. Ancak wifi şifresi, dil, klavye ayarları ve açtığım dosyalar sistem yeniden başladığında kayboluyor. Açılışta normal usb boot ile linux mint olarak açıyorum. Acaba persistent mode seçeneği ile açma gibi bir durum mu var? Eğer yoksa bu sorunu nasıl halledebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Düzeltme : Başlık ve tümü kalın metin
Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 20:39:52 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı akbly

• Çok Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux Mint Çalışan USB Kalıcı Mod Sorunu
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2015, 23:55:36 »
Yolladığınız linkteki yöntemi denedim fakat sadece dil konusunda etkili oldu. Ancak sistem yeniden başladığında; Wi-Fi şifresini tekrar girmem gerekti, yeni  açtığım dosya ve klasörler tekrar kayboldu.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2015, 23:57:37 »
Dil konusunda etkili oluyorsa kalıcılık ile ilgili sorun yok demektir. Bir yerlerde hata yapıyor olabilirsiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı akbly

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2015, 00:05:18 »
Yeri değil kurallar falan vardır ama mazur görün sizi online yakalamışken sorayım diyorum. Daha sonra konuyu kaldırırsınız.  C üzerinde çalışırken de baya sıkıntılar yaşadım.  Önerdiğiniz en stabil hatasız çalışan  sürüm nedir. Hani indireyim hiçbir sorun yaşamadan kullanayım. Biraz acil lazım da... Son sürümü  kullandığım için bazı sıkıntılar olabileceğini düşünüyorum. Sadece basit c çalışmalarım olacak. Bunun için lazım. Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2015, 00:12:27 »
Sadece şunu söyleyebilirim, USB bellekten çalışmak için Xfce sürümü deneyin. Ayrıca aynı konu içinde farklı soru ve sorunlar hakkında konuşmadığımızın altını çizeyim.

Siz sistemi Türkçeleştirdikten sonra, kullanıcı dizinlerinin isimleri de Türkçeleşmiştir. Örneğin Desktop olan dizin ismi Masaüstü olmuştur. Eğer bu işlem öncesinde masaüstünde bazı dosyalar oluşturdu iseniz, kullanıcı ev dizini içine bakıp Desktop isminde bir dizin olup olmadığını ve oluşturduğunuz dosyaların burada bulunup bulunmadığını kontrol ediniz.