Gönderen Konu: [Çözüldü] Oturumunuz 10 saniyeden az bir sürede sona erdi...  (Okunma sayısı 4096 defa)

Çevrimdışı LonelyHero

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 “Rafaela”
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GTX 550 Ti
  • İşlemci: Intel Sandybridge i5-2400
Merhabalar;
burada belirtilen önerileri uygularken,panelin sağındaki ses ayarı uygulamacığının orda olmadığını gördüm.Farklı cihazlarlada denedim ama sonuç aynı.Müzik oynatıcılarda,-Banshee,Spotify vb- Video oynatıcılarda ve Tarayıcılarda ses sorunu yok.Lakin Mint'in kendi sistem seslerinde-pencere açılma,kapama vs.- sorun var. İnternette  uygulamacığın bozulmuş olabileceği,panelden kaldırıp tekrar kurmam gerektiği veya çevrimiçi uygulamacıklardan başka birini denemem gerektiği söylendi.Bunların hepsini denedim ama işe yaramadı.Sistem ayarlarından ses kısmında kulaklığım görünmüyordu.Sesi sına dediğimde ise ses çıkmıyordu.en sonunda bu konudaki önerileri uygulayıp sistemi yeniden başlatınca tekrar açılmamaya başladı verdiği hata ise buydu;
Alıntı
Oturumunuz 10 saniyeden az bir sürede sona erdi.Eğer kendiniz çıkış yapmadıysanız bunun sebebi yükleme sırasındaki hatalar veya diskinizde yer kalmaması olabilir.Lütfen bu problemi düzeltmek için oturum onarımlarından birini kullanmayı deneyin.
Detaylar(~/.xsession-error dosyası):
syndeamon: hiçbir işlem bulunamadı
mdm[1687]: Glib-CRITICAL: g_key_file_free: assertion 'key_file != NULL' failed
Bundan sonra ise sürekli giriş ekranına atıp şifremi girdikten sonra tekrar buraya dönüyör.Sadece uçbirime erişebiliyorum.
Kod: [Seç]
df -hÇıktısına göre 71 GB boş alan var.

Sistem bu hatayı vermeden önce yazığım komutlar
lspci -v | grep -A7 -i "audio"Sanırım ses sürücülerini gösteriyor
sudo alsa force-reloadbu komuttan sonra sorunsuz bir yeniden başlatma
alsamixerSes kontrolü
sudo apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio
sudo apt-get install alsa-base pulseaudio
bu kodlardan sonra sistem ayarlarının(ses,grafik,tüm ayar işlevi) artık orda olmadığını gördüm.Biraş işkillenip yeniden başlattım ve artık Mint'e erişemiyorum.

Biraz uzun bir konu oldu ama teşekkürler yanıtlarınız için.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2015, 16:18:38 Gönderen: LonelyHero »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Oturumunuz 10 saniyeden az bir sürede sona erdi...
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2015, 09:48:59 »
Sistemi açıldığında CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak TTY1 uçbirimine ulaşınız ve bu siyah terminal ekranında kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturum açınız. Sonrasında aşağıdaki komut ile meta paketler sayesinde silinmiş olabilecek paketleri yüklemeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core
Ek olarak TTY1 uçbiriminde aşağıdaki komutu çalıştırarak masaüstüne erişmek denenebilir.

startx
Eğer masaüstüne ulaşaırsanız, bu durumda yukarıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı da deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı LonelyHero

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.2 “Rafaela”
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GTX 550 Ti
  • İşlemci: Intel Sandybridge i5-2400
Ynt: Oturumunuz 10 saniyeden az bir sürede sona erdi...
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2015, 16:18:28 »
Sistemi açıldığında CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak TTY1 uçbirimine ulaşınız ve bu siyah terminal ekranında kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturum açınız. Sonrasında aşağıdaki komut ile meta paketler sayesinde silinmiş olabilecek paketleri yüklemeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core

İşe yaradı! Yardımınız için teşekkürler.Lakin ses sorunum hala varlığını sürdürüyor.Ses sorunum için yeni konu açacağım.