Gönderen Konu: 4 Ekim itibariyle Elementary OS kullanmayı önerir misiniz?  (Okunma sayısı 4927 defa)

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Elementary Os'u çok merak ediyorum. Bir takım sorunları olsa da en azından bir hafta kadar denemek istiyorum. En son araştırma yaptığımda bir takım sorunların olduğunu okumuştum. Peki şu an itibariyle Elementary OS'da son durum nedir? Kullanmaya değer mi? Tavsiye eder misiniz?

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: 4 Ekim itibariyle Elementary OS kullanmayı önerir misiniz?
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2015, 00:37:16 »
Son güncellemeler ile durumu biraz toparladı. Kullanım şekli olarak düşünmekte fayda var malum masaüstü kullanılamıyor. Dosya yöneticisi Nemo, Dolphin ... değil. Bu gibi ayırdımlar yapmanızı tavsiye ederim. Güzel olansa hızlı bir o kadar göze hitap eden ve de kendine özgü araçları olması farklılık yaratan tarafları.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2015, 10:18:00 »
Alıntı yapılan: meda
Son güncellemeler ile durumu biraz toparladı. Kullanım şekli olarak düşünmekte fayda var malum masaüstü kullanılamıyor. Dosya yöneticisi Nemo, Dolphin ... değil. Bu gibi ayırdımlar yapmanızı tavsiye ederim. Güzel olansa hızlı bir o kadar göze hitap eden ve de kendine özgü araçları olması farklılık yaratan tarafları.
0.3.1 yayınlanmış, dün fark ettim. Cevabınıza yönelik birkaç soru sormak istiyorum:

Masaüstünün kullanılmaması benim için dezavantaj değil çünkü ben geçmişten bu yana masaüstümü hep derli toplu kullandım, pek bir şey bırakmadım fakat dosya yöneticisinin Nemo, Dolphin olmamasını anlamadım. Bu ne anlama geliyor?

Görsellik bakımından tamamen mi Mac OS'a benziyor yoksa bir kısmı mı? Eğer tamamı benziyorsa kullanmaya değmez. Bir şeyin çakması, özentisi bana hep itici geldi.

Çevrimdışı meda

• Penguen
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2015, 15:29:03 »
0.3 diye yayınlanan sürüm bana göre sürüm adayı ya da bir önceki beta sürüm niteliğindeydi. 0.3.1 sürümü ile oldu diyebileceğim bir dağıtım. Malum LTS tabanlı tabanlı bir dağıtımda beklenti kararlılık yönünde.

Nemo ve Dolphin örneği vermekteki amacım dosya yöneticisinin özelliği ve kullanışlılığı.

OSX kullanmış biri olarak El Capitan sürümü de dahil sistem çok seri hatta daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Diğer Linux dağıtımlarını kullanınca bile bu hız farkını hissediyorsunuz. Sistemin açılışı, kapanışı keza uygulamaların açılışı, kapanışı çok hızlı. OSX benzerliği için genel hatları düşünülebilir. Renk seçimi, simge seti, tema gibi ...

Sistemi kurup kullanan, görselliğe önem veren, özelleştirme yapmayanlar için biçilmiş kaftan. Zaten Ubuntu tabanlı olması avantaj kaynak sıkıntısı olmaz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2015, 17:17:24 »
Son bir mesaj daha size.

Peki Mac Os'dan daha performanslı, hızlı ve güvenli mi? Ve de daha sade ve görsel mi?

Çevrimdışı meda

• Penguen
« Yanıtla #5 : 05 Ekim 2015, 17:30:22 »
Aynen öyle. OSX kullanıcıları genelde sistemle uğraşmayıp sadece işinin bittiğine bakan diğeri video, müzik, resim işlerinde kullandığı yazılım için kullanır. Diğer bir kullanıcı grubu da tasarımı sevip sonradan Windows yüklemeye çalışan tipler. :)  Hatta Elementary OS'un renk paletlerinin OSX'den daha iyi olduğunu söyleyen kişiler bile var.  Ama işte gel gör ki Linux kullanıcı sayısı az olmasından dolayı yazılım arayüzleri OSX kadar kaliteli olmuyor. :(
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2015, 17:35:29 Gönderen: meda »
                   Orhan VELİ"