Gönderen Konu: [Çözüldü] Cinnamon Location Detection +Flags Uygulamacığında Bayrak Eksik  (Okunma sayısı 4996 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Merhaba;
Cinnamon'da panele uygulamacik ekle kısmında location Detection +Flags uygulamacigini yüklüyorum ama bayrak gelmiyor ,bu durumu çözebilirsiniz miyiz ?
Benim için önemli

Şöyle sormam daha mı doğru olurdu acaba ,
Cinnamon masaüstündeki panele  bayrak eklemek istiyorum nasıl yapabilirim?
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2015, 23:56:54 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bu uygulamacık buradaki adresten ücretsiz üyelikle alınmış bir API anahtarı kullanıyor ve ilgili üyelik şu an durdurulmuş görünyor. Bu sebeple kullanmak isterseniz ilgili adresten ücretsiz üyelik ile bir API anahatarı alabilirsiniz. API anahtarını aldığınızda aşağıdaki komut ile uygulamcığın applet.js dosyasını açınız.

Kod: [Seç]
gedit ~/.local/share/cinnamon/applets/location-detection@heimdall/applet.js
Açılan dosyada aşağıdaki satırı bulup,

Alıntı
const GEO_IP_URL = 'http://api.ipinfodb.com/v3/ip-city/?key=d115c954db28487f38c5d25d5dcf62a5786479b87cc852cabe8fd6f1971d7f89&format=json';

mavi renkli ip-city yerine ip-country yazıp, kırmızı renkli API anahtarı yerine yeni anahtarı yazmalısınız.

Alıntı
const GEO_IP_URL = 'http://api.ipinfodb.com/v3/ip-country/?key=yeni-API-anahtarı&format=json';
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Bende bunu bulmuştum
http://linuxblog.darkduck.com/2013/11/how-to-configure-keyboard-layouts-in-cinnamon.html?m=1
http://linuxblog.darkduck.com/2013/11/how-to-configure-keyboard-layouts-in-xfce-cinnamon-mate.html?m=1

Mesajlar Birleştirildi.
Bu uygulamacık buradaki adresten ücretsiz üyelikle alınmış bir API anahtarı kullanıyor ve ilgili üyelik şu an durdurulmuş görünyor. Bu sebeple kullanmak isterseniz ilgili adresten ücretsiz üyelik ile bir API anahatarı alabilirsiniz. API anahtarını aldığınızda aşağıdaki komut ile uygulamcığın applet.js dosyasını açınız.

Kod: [Seç]
gedit ~/.local/share/cinnamon/applets/location-detection@heimdall/applet.js
Açılan dosyada aşağıdaki satırı bulup,

mavi renkli ip-city yerine ip-country yazıp, kırmızı renkli API anahtarı yerine yeni anahtarı yazmalısınız.

Üye olunamiyor ücretsiz e-postalar adreslerini kabul etmiyor, ne önerirsiniz ?
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2015, 23:27:42 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
"IP indicator" uygulamacığını yüklemeyi deneyebiliriniz.

Amacınız sadece bayrağın görünmesi Sistem Ayarları => Klavye => Düzenler sekmesinden bir klavye düzeni daha eklerseniz, etkin klavye düzenini simgeleyen ülke bayrakları görünür olur.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
"IP indicator" uygulamacığını yüklemeyi deneyebiliriniz.

Amacınız sadece bayrağın görünmesi Sistem Ayarları => Klavye => Düzenler sekmesinden bir klavye düzeni daha eklerseniz, etkin klavye düzenini simgeleyen ülke bayrakları görünür olur.
IP indicator işime yarar teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2015, 23:53:04 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Rica ederiz, çözüme ulaşıldı ise konuyu etiketleyebilirsiniz. Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.